Ja pse italianët nuk i thyjnë spaghetti-t para gatimit
7 Shtator 2022, 20:59 / JETË

Një nga zakonet më të zakonshme kur gatuajmë spaghetti është t’i thyejmë në gjysmë përpara se t’i fusim në tenxhere.
Ndonëse kjo mund të duket e përshtatshme, në fakt, nuk është kështu.
Ka një arsye pse italianët nuk e bëjnë kurrë një gjë të tillë dhe i gatuajnë ashtu siç janë.
Arsyeja pse spaghetti-t përgatiten pa u thyer është se në këtë mënyrë mund t’i mbështjellim tërësisht rreth pirunit.
Nëse i thyeni, nuk mund t’i mbështillni siç duhet rreth pirunit më pas. Përveç kësaj, italianët besojnë se një gjë e tillë sjell fat të keq.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
Nga Gentian Gaba
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
