Plani i miliarderit rus për t'i bërë njerëzit të pavdekshëm deri në vitin 2045

11 Shkurt 2023, 10:06 / MADE IN ALFA ALFA PRESS

Plani i miliarderit rus për t'i bërë njerëzit të

Gjatë shekullit 21, shkencëtarët janë përpjekur të zhvillojnë një lloj teknologjie që do t'i ofronte njerëzimit pavdekësinë. 

Sado e largët t'i duket dikujt kjo, teorikisht, pavdekësia nuk është e pamundur, të paktën jo për Dimitry Itskov. 

Dmitry Itskov është një filantrop dhe miliarder rus. Ai themeloi Iniciativën 2045, e cila aspiron të sigurojë një rrugë teknike drejt pavdekësisë dhe të ndihmojë njerëzimin në kapërcimin e kufizimeve të tij fizike dhe mendore.

Përpjekja synon krijimin e sistemeve të avancuara robotike, ndërfaqeve tru-kompjuter dhe trupa artificialë me qëllimin për të transferuar përfundimisht vetëdijen njerëzore në një formë të re artificiale. Dmitry Itskov është gjithashtu një mbështetës i transhumanizmit, ideja e përdorimit të teknologjisë për të përmirësuar gjendjen njerëzore dhe për të zgjatur jetën e njeriut.

Kush është Dmitry Itskov?

Dmitry Itskov është një sipërmarrës dhe biznesmen i suksesshëm i mediave ruse. Ai e filloi karrierën e tij si botues përpara se të përfshihej në zhvillimin e sipërmarrjeve të ndryshme të mëdha mediatike në Rusi, duke përfshirë prezantimin e faqes së internetit të lajmeve New Times dhe krijimin e kanalit televiziv DOORS.

Këto përpjekje e ndihmuan atë të vendosej si një manjat i suksesshëm mediatik dhe të grumbullonte një pasuri të konsiderueshme personale. 

Ai është gjithashtu i njohur për investimet e tij në disa firma teknologjike dhe sipërmarrje të tjera. Ai e kuptoi shpejt se kur ke para, fuqi dhe famë, mungon vetëm një gjë dhe ajo është koha.

Itskov merr një qasje realiste kur bëhet fjalë për Pavdekësinë që është se trupi i njeriut është dhe nuk do të jetë kurrë në gjendje ta mbështesë atë. 

E vetmja gjë që njerëzit kanë dhe nuk ka një datë skadence është vetëdija jonë. Disa media e kanë kritikuar Itskovin se donte vetëm të gjente pavdekësinë për vete. 

Projekti 2045

Ky projekt që ai ka krijuar jo vetëm që synon të arrijë pavdekësinë njerëzore, por gjithashtu e çon njerëzimin në një ndriçim shumë më të lartë ku vetë jeta vlerësohet shumë më tepër sesa sot.

 Një përkufizim përshkrues i të gjithë projektit si dhe perspektiva të ndryshme ofrohet në faqen e internetit kushtuar këtij projekti të quajtur “ 2045.com ”.

“Qëllimet kryesore të  Iniciativës 2045 : krijimi dhe realizimi i një strategjie të re për zhvillimin e njerëzimit, e cila i përgjigjet sfidave të qytetërimit global; krijimi i kushteve optimale që nxisin ndriçimin shpirtëror të njerëzimit; dhe realizimin e një realiteti të ri futuristik të bazuar në 5 parime: spiritualitet i lartë, kulturë e lartë, etikë e lartë, shkencë e lartë dhe teknologji të lartë.” 

Ideja kryesore është krijimi i kiborgëve tek të cilët vetëdija nga truri i njeriut duke përfshirë kujtesën dhe personalitetin mund të shkarkohet në kiborg. 

Që andej e tutje, njerëzit mund të jetojnë të pavdekshëm me ndihmën e teknologjisë, për sa kohë që ata ruajnë kiborgun e tyre, ngjashëm me mënyrën se si ne i mirëmbajmë makinat. 

Ai e kupton se një plan i tillë që të ndodhë menjëherë është jo vetëm një ndryshim i madh për shoqërinë që në fillim vështirë se do të pranohet, por edhe kërkues. 

Kjo është arsyeja pse plani është vendosur të realizohet në 3 dekadat e ardhshme, ku do të përmbushen disa hapa për ata që duan të marrin pjesë në projekt.

Ne nuk do të mund të argumentonim ende "Avatar B", por kur bëhet fjalë për "Avatar A", ju mund të habiteni kur të dini se kjo në të vërtetë ishte realizuar me sukses në vitin 2020, siç ishte parashikuar .

Perspektiva 2015-2020

"Shfaqja dhe përdorimi i gjerë i "avatarëve" të përballueshëm android të kontrolluar nga një ndërfaqe "tru-kompjuter". 

Së bashku me teknologjitë përkatëse "avatarët" do t'u japin njerëzve një sërë veçorish të reja: aftësi për të punuar në mjedise të rrezikshme, për të kryer operacione shpëtimi, udhëtime në situata ekstreme etj. Komponentët e avatarit do të përdoren në mjekësi për rehabilitimin e pacientëve me aftësi të kufizuara të plota ose të pjesshme që japin protezojnë gjymtyrët ose rikuperojnë shqisat e humbura.”

Pavarësisht nga pesimizmi i paraqitur nga shumë njerëz kur shikojmë projekte të tilla të avancuara, ne duhet të hapim sytë dhe të kuptojmë se teknologjia ka evoluar jashtëzakonisht shumë në 20 vitet e fundit dhe treni i evolucionit vetëm sa po përshpejtohet tani e tutje./Alfapress.al

 

Po ndodh...

ide

receta Alfa

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128