Fondue me djathë Fontina

18 Nëntor 2022, 07:25 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Fondue me djathë Fontina

Koha e përgatitjes: 10 minuta

Koha e infusionit: 30 minuta

Koha e gatimit: 15 minuta

Për 4 persona

Përbërësit

 200 gr djathë Fontina, 200 ml qumësht, 2 të verdha vezësh

Përgatitja

1. Priteni djathin Fontina në kubik. Vendoseni në një tenxhere dhe mbulojeni me qumësht.

2. Lërini të infusohen me njëri tjetrin për 30 minuta.

3. Shtoni të verdhat e vezëve, trazojini dhe gatuajini në zjarr të ngadaltë (ose banjomari), derisa të përftohet një masë e njëtrajtshme kremoze.

4. Shërbejeni me feta të trasha tosti, buke të thekur dhe me një gotë verë të bardhë.

Këshilla e shefit

Ø Djathi i shkrirë Fontina shkon shumë me tartufin e prerë në feta.

 

Po ndodh...

ide