Gjyveç me qofte

7 Shkurt 2024, 07:13 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Gjyveç me qofte
Përbërësit:

Për qoftet:

600 gr mish i grirë
1 kokërr qepë
3 lgj vaj ulliri
50 gr djathë i grirë
Majdanoz, nenexhik
Kripë, piper
Vaj për skuqje

Për gjyveçin:
2 qepë
2 thelpinj hudhër
1 shkop kanelle
2 lgj salcë domate
1 lk sheqer
500 gr makarona
500 ml ujë
Majdanoz
Kripë, piper
Përgatitja:

Të gjithë përbërësit për qoftet i vendosim në një enë. Bëjmë brumin, krijojmë qoftet sa një kokërr arre dhe i skuqim në vaj. Largojmë qoftet dhe në po atë yndyrë skuqim qepën e grirë, hudhrën dhe makaronat. Më pas shtojmë salcën e domates, sheqerin, erëzat dhe masën e ujit.

Pasi gjyveçi të jetë gatuar, vendosim qoftet dhe i lëmë për 5 minuta me kapak të mbyllur.

Po ndodh...