Kadaif pa pjekje me krem

13 Dhjetor 2024, 08:22 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Kadaif pa pjekje me krem

Përbërësit:

250 gr kadaif
4 lgj gjalpë
4 lgj sheqer
1 filxhan arra

Për kremin muhalebi:
4 lgj miell
2 lgj niseshte
1 gotë gjalpë i tretur
2 lk vanilje
1 gotë sheqer

Përgatitja:
Kaurdisim kadaifin me gjalpin pasi e kemi shkriftuar me duar. Shtojmë sheqerin dhe arrat e shtypura. E sheshojmë në një tavë.  Në një tenxhere ku kemi hedhur gjalpë shtojmë miell dhe e shuajmë me 1 litër qumësht, hedhim sheqerin dhe e lëmë derisa masa të trashet.

Kremin muhalebi e shtrojmë mbi shtresën e kadaifit, e hapim mirë dhe vendosim një tjetër shtresë me kadaif. E presim më pas në forma dhe në çdo pjesë të prerë të kadaifit vendosim pak fistik të grirë.

Po ndodh...