Patate furre me krem dhe proshutë

5 Nëntor 2024, 08:13 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Patate furre me krem dhe proshutë

Përbërësit:

4 patate të mëdha
500 ml pana
2 kokrra vezë
250 gr djathë pice
12 feta proshutë
12 feta djathë pice
2 qepë mesatare
2 lgj gjalpë / margarinë
Kripë, arrë moskat

Përgatitja:

Presim fillimisht në disqe patatet. Kaurdisim qepën e prerë në gjysmë hëne. Përziejmë patatet me panën, qepët dhe gjysmën e masës së djathit. I kalojmë në tavë të spërkatur me vaj.

Shtrojmë proshutë, djathë, sërish patate, djathë, proshutë. E vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 40 minuta. Përpara se ta largojmë tavën nga furra e spërkasim me djathë dhe e lëmë për pak minuta në furrë. 

Po ndodh...