Patate furre me krem dhe proshutë
5 Nëntor 2024, 08:13 / RECETA ALFA
Përbërësit:
4 patate të mëdha
500 ml pana
2 kokrra vezë
250 gr djathë pice
12 feta proshutë
12 feta djathë pice
2 qepë mesatare
2 lgj gjalpë / margarinë
Kripë, arrë moskat
Përgatitja:
Presim fillimisht në disqe patatet. Kaurdisim qepën e prerë në gjysmë hëne. Përziejmë patatet me panën, qepët dhe gjysmën e masës së djathit. I kalojmë në tavë të spërkatur me vaj.
Shtrojmë proshutë, djathë, sërish patate, djathë, proshutë. E vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 40 minuta. Përpara se ta largojmë tavën nga furra e spërkasim me djathë dhe e lëmë për pak minuta në furrë.
'Tak-Tak-u' i SPAK-ut në derën e Erjon Veliajt!
Nga Namir Lapardhaja
ide
A mund të ndodhë edhe në Shqipëri si në Rumani?
Nga Alban Daci
Nevoja për reformim përpara kolapsit financiar të Bashkisë Vlorë!
Nga Gjergji Nika
Nëna ime Militante
Nga Ermal Mulosmani
top
receta Alfa
TRENDING
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128