Patëllxhanë role me gjizë në shtrat salce

15 Korrik 2025, 08:10 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Patëllxhanë role me gjizë në shtrat salce

Patëllxhanë role me gjizë
Përbërësit:
2 patëllxhanë të mëdhenj
250 gr rikota ose gjizë e trashë
1 kokërr vezë
100 gr djathë mocarela
50 gr djathë parmixhano
1-2 lgj majdanoz ose borzilok
1 thelpi hudhër
300 ml salcë domatesh
Pak vaj ulliri
Kripë, piper
Përgatitja:
Presim patëllxhanët në feta të holla për së gjati, i vendosim në tavë mbi letër furre, i lyejmë me pak vaj ulliri e kripë dhe i pjekim në furrë në 200°C për 10-15 minuta derisa të zbuten pak. Në një tas përziejmë rikotën, vezën, mocarelën e grirë, djathin parmixhano, majdanozin (ose borzilokun), hudhrën dhe pak kripë e piper. I përziejmë mirë derisa të bëhet një masë homogjene. Mbi fetat e patëllxhanit vendosim një lugë mbushje në njërin skaj dhe i rrotullojmë në formë roleje. Në një tavë pjekjeje vendosim një shtresë të hollë salce domate. Vendosim roletë e mbushura, hedhim pak salcë mbi to dhe në fund i spërkatim me pak mocarela. E vendosim tavën në furrë në 190°C për 20-25 minuta, derisa djathi të shkrijë dhe të marrë ngjyrë të artë.

Receta nga Zonja Albana/Report Tv

 

Po ndodh...