Spinaq në furrë me pana dhe djathë

12 Nëntor 2023, 08:16 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Spinaq në furrë me pana dhe djathë

Përbërësit:

1 tufë spinaq

3 luge gjelle vaj ulliri

50 gr oriz

3 vezë

1/2 tufë koper

120 ml pana

200 gr djathë kaçkavall

1 luge gjelle miell misri

Kripë, piper

Përgatitja:

Kaurdisim me pak vaj ulliri spinaqin derisa të ulë pak vëllimin. Më pas shtojmë orizin e zier paraprakisht dhe koper. E kalojmë gatimin në një tavë të cilën e spërkasim më pak miell misri. Rrahim vezët bashkë me panën. Shtojmë kripë dhe piper dhe këtë masë e hedhim mbi spinaqin. E spërkasim në fund sipërfaqen me djathë kaçkavall të grirë dhe e vendosim tavën në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 15 minuta.

Ju bëftë mirë!

Po ndodh...