Supë kungulli

Koha e përgatitjes : 20 minuta
Koha e gatimit: 2 orë
Për 4 persona
Përbërësit
1 kungull i verdhë rreth 1.5 kg, 60 gr djathë i grirë Parmigiano Reggiano, 1 tufë majdanoz, disa gjethe borzilok, 1 kërcell selino, 2 gjethe trumzë, 1 thelpi hudhër, lëng perimesh të ziera, 30 gr gjalpë, kripë dhe piper.
Përgatitja
1. Me ndihmën e një thike prisni pjesën e sipërme të kungullit ku gjendet bishti, duke i dhënë formën e një supiere me kapak.
2. Me kujdes hiqni farat.
3. Në një tigan me pak gjalpë tiganisni majdanozin, borzilokun, trumzën të copëtuara me dorë.
4. Hidhni brenda në kungull lëngun e perimeve, erëzat e tiganisura, hudhrën, djathin Parmigiano, kripë dhe piper.
5. Përziejini mirë dhe mbyllni kapakun me pak brumë që mbyllja të jetë sa më hermetike.
6. Futeni në furrë për 2 orë në 230 gradë C.
7. Nxirreni nga furra dhe vendoseni në një pjatancë të madhe. Hiqini kapakun me kujdes dhe largoni hudhrën.
8. Me një lugë gërryeni muret e brendshme të kungullit derisa masa të trashet në formë kremi.
9. Shërbejeni të ngrohtë me pak bukë të thekur.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
Kush është Lepuri i Surrelit?
Dy rrugët e gabuara të opozitës me Avokatin e Popullit
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
