Arrestohen 2 shqiptarë në një “shtëpi bari” në Spanjë, ja si u pikasën nga policia

4 Mars 2024, 13:58 / AKTUALITET ALFA PRESS

Arrestohen 2 shqiptarë në një “shtëpi bari”

1600 bimë marijuanë dhe 3.8 kg të së njëjtës lëndë të paketuara në vakum, si dhe materiale të shumta që lidhen me kultivimin, pajisje celulare dhe dokumentacion janë sekuestruar nga policia spanjolle.

Garda Civile ka çmontuar një plantacion shtëpie të marijuanës në një shtëpi në zonën rurale të Mallades në Tàrbena.

Në pranga ranë 2 shqiptarë. Autoriteti gjyqësor ka dekretuar lirimin e të dyve, me tërheqjen e pasaportës dhe detyrimin për t’u paraqitur në gjykatë kur kërkohet.

Hetimet filluan në dhjetor të vitit të kaluar, kur Garda Civile mori informacion për një plantacion të mundshëm marijuane në një shtëpi në zonën rurale të Mallades në Tàrbena. Për të sqaruar këto fakte, Posta e Gardës Civile Callosa de Ensarriá filloi Operacionin Magenta.

Në fazën e parë, agjentët lokalizuan shtëpinë, hetuan dhe vunë re se ajo ishte e pajisur me masa të avancuara sigurie, si kamera si video survejimi, sisteme alarmi, sensorë lëvizjeje, qen roje potencialisht të rrezikshëm dhe sisteme për mbikëqyrjen e aksesit të automjeteve, si dhe një pikë mashtrimi me lëngje elektrike.

Në një fazë të mëvonshme, hetuesit nisën përpjekjet për identifikimin e banorëve të banesës së barit, duke kryer edhe vëzhgime të shumta. Si pasojë, ata kanë identifikuar si banues dy 48-vjeçarë me kombësi shqiptare. Të dyshuarit ishin pa punë dhe shfaqnin sjellje të pazakontë, duke kaluar periudha të gjata brenda shtëpisë.

Pasi u konfirmua ekzistenca e një plantacioni të brendshëm të marijuanës, në Callosa d’en Sarriá Post u krye një kontroll në shtëpi. Gjatë këtij aksioni u zbuluan tre dhoma të mundësuara për kultivimin e marijuanës përmes kultivimit hidroponik. U sekuestruan 1600 bimë marihuanë, 3800 gramë të njëjtëz lëndë të ambalazhuar në vakum, si dhe efekte të shumta lidhur me kultivimin, aparate celulare dhe dokumentacion me interes për hetimin.

Gjatë kontrollit, të dy të dyshuarit u arrestuan dhe u akuzuan për vepra penale kundër shëndetit publik për prodhim dhe kultivim të marijuanës, si dhe mashtrim me energjinë elektrike, me një humbje ekonomike prej rreth 35 mijë euro për një kompani të energjisë elektrike.

Të arrestuarit janë vënë në dispozicion të Gjykatës së Gardës Villajoyosa, e cila ka urdhëruar lirimin e të dyve me heqjen e pasaportës dhe detyrimin për t’u paraqitur në gjykatë, kur kërkohet.