Rriten ndjeshëm monedhat e huaja, ja sa këmbehet Euro dhe Dollari sot

27 Mars 2024, 14:12 / EKONOMI&SOCIALE ALFA PRESS

Rriten ndjeshëm monedhat e huaja, ja sa këmbehet Euro dhe Dollari sot

Në tregun e këmbimit valutor vendas, sot është shënuar një rritje e ndjeshme e të gjitha monedhave të huaja në raport me lekun. Krahasuar kjo me tre ditët e para të javës kur valutat patën një nënçmim të thelluar krahasuar me lekun.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, sot dollari amerikan u rrit me 1.72 lekë dhe këmbehet me 96.52 lekë kundrejt 94.80 lekë që u këmbye dje.

Ndërsa euroja sot këmbehet me 104 lekë, me një rritje prej 1.70 lekë në këmbim me dje, kur monedha europiane u këmbye me 102.93 lekë

Paundi britanik krahasuar me një ditë më parë, fitoi terren me 1.89 lekë, duke prekur nivelin 121.94 lekë.

Ndërkohë, franga zvicerane këmbehet me 106.64 lekë, ose 1.44 lekë më shumë  se një ditë më parë.

Rriten ndjeshëm monedhat e huaja, ja sa këmbehet Euro dhe Dollari sot

 

ide