Kosovo between negligence and security!

2023-05-30 14:45:12 / IDE NGA ALBAN DACI

Kosovo between negligence and security!

Albanians or rather politicians, both in Tirana and in Kosovo, have taken the situation in Kosovo lightly, considering it as a matter of international security and especially of the USA! While in those few cases when, let's say, there was a concrete interest from political elements in Tirana or Prishtina, it was used as an issue to attack each other or for personal credentials.

In fact, if the situation in Kosovo is what it is, this undoubtedly also comes as a legacy of the past failed policy of Pristina, which with its tolerance to the point of submission to the internationals, did not have the courage to implement even the steps that had been taken reality and not to take other bolder steps.

With the sovereignty of Kosovo, whether politics in Pristina or in Tirana have played, sometimes accepting it as a reality and other times questioning it. They made this eloquence in an absurd way and under the pretext of peace in the Region and beyond.

Kurti, po kritikohet shpesh sidomos nga "ata" të Tiranës, sepse për këta të fundit nuk është shumë i dëshiruar e herë pas here thuajse po e akuzojnë sikur ai me aksionet e tij po bëhet molle sherri mes Tiranës e Beogradit duke nxitur një konflikt të padeshiruar mes këtyre dy të fundit. Në fakt, nuk e di sesi mund të shmanget konflikti ose sesi mund të ketë një miqësi të shëndoshë mes Tiranës e Beogradit, kur politika zyrtare e këtij të fundit, jo vetëm nuk ka ndryshuar mbi Kosovën, por është bërë edhe më agresive. Kësaj i thonë , t'i kërcënon të me vrasësh vëllanë e vogël, sepse ky është mistrec, por ne jemi miq! Nuk ka normë konsitudinare që e parashikon një marrëdhënie të tillë, përveç asaj që do të shtiret sot Tirana kundrejt Beogradit.

Kurti, kritikohet për guximin e tij! Megjithatë, shumica harrojnë se Kurti është Kryeministër i një vendi sovrane, me të gjitha rregullat ndërkombëtare e ndonjëherë duhet të guxonte. Dikush duhet të guxoje herët a vonë në Kosovë, qoftë Kurti apo dikush tjetër pas tij. Dikush duhet të bëj aksione për të ushtruar sovranitetin e tij qoftë edhe në Veriun e Kosovës.

Arsyetimi ynë i bazuar mbi parimin e tolerancës se një ditë serbët do të reflektojnë ndaj nesh na ka kushtuar shumë në histori dhe po vazhdon të na kushtojë. Serbët tolerancën tonë e kanë marrë si dobësi dhe e kanë perdorur me mjete agresive për të na intimiduar ose për të na bërë të kthehemi të strukur dhe të "trembur" .

Askush, as në Tiranë e as në Prishtinë, nuk ka guxim të na thote: pse Serbia i ka pranuar dhe i pranon si shtete sovrane të gjitha  ish vendet e Jugosllavisë duke përfshirë edhe Malin e Zi apo Maqedonine e Veriut që kanë një shumicë shumë më të madhe serbe sesa shumica e serbëve në Kosovë, por këtë të fundit vazhdon të mos e njoh e të perdor një gjuhë agresive që nuk ka asnjë dallim me atë që jemi njohur në histori.

Kosova nga një realitet i një padrejtësie historike e të një populli që luftojë për liri, po kthehet në një mekanizëm për të plotësuar ose rueajtur ekuilibrat gjeopolitike të Rajonit dhe jo vetëm. Ky është një sinjal i qartë se në çfarë trajektore të rrezikshme po hyn e ardhmja e Kosovës dhe e shqiptarëve atje.

Ngjarjet e fundit nuk janë deshmi siç duan ta transmetojnë e një aksioni të ngutur të Kurtit, që nuk po bën asgjë tjetër  vecse po ushtron sovranitetin e besuar nga qytetarët, por deshmon faktin se situata atje është ndryshe nga ajo që ne lexojmë! Madje, kur kemi thënë se Kosova mund të jetë një precedent i rrezikshëm i ngjashëm me Ukrainën në Ballkan, shumë politikanë në Tiranë e konsideronin një lajthitje, sepse Vucic u kishte premtuar se nuk do të bënte asgjë të ngjashme me atë që bëri Putin.

However, today, according to what is said yesterday and today, in Kosovo and especially in the North, people are moving who are similar to the Serbian paramilitary forces whose purpose is violence and inciting the conflict, and it is also said that the Russian Wagner group has also started right to Kosovo. This clearly proves that the situation in Kosovo is not as it is sold or it seems, but much more serious!

 

 

 

ideas

Nga Sidi Hasanaj 20:16 ideas

No Drama!

Nga Sidi Hasanaj

Alfa recipes

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128