Pispili with Milk and Leeks

2023-05-01 07:29:39 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Pispili with Milk and Leeks

Ingredients

130g of fine cornmeal or polenta
130g of flour
1 and a half teaspoons of salt
1 teaspoon of baking soda
1 tablespoon of dough riser
120g of softened butter at room temperature
3-4 tablespoons of sour cream
2 eggs
1 and a half glass of milk
2 glasses of water with leek cut into wheels
3-4 tablespoons of crumbled white cheese.

Preparation:

First, heat the oven to 200 degrees.

Take a pan and grease it well with olive oil or softened butter.

After you have rinsed the leek well with plenty of water, cut it into the thinnest circles possible.

Merrni një tas të madh dhe hidhni aty miellin, polentën, kripë, dhe sodën e bukës dhe fryrësin e brumit.

Ndërsa në një tas më vete rrihni gjalpin me vezët dhe salcën e kosit.

Në fund shtoni edhe qumështin dhe përzjejini derisa masa të jetë shndërruar në një krem të plotë.

Sasinë e miellit hidhni në tre pjesë tek vezët, qumështi dhe salca e kosit.

Kjo do t’ju mundësojë që brumi të jetë sa më kremoz dhe të mos ketë kokrriza të patretura të miellit.

Më pas shtoni edhe preshin e prerë në feta dhe djathin, sigurohuni që ta përzjejeni sa brumi të jetë i njëtrajtshëm.

Kalojeni tek tava e lyer me gjalpë dhe futeni në furrë për t’u pjekur për 35 minuta ose derisa sipërfaqja e pispilisë të ketë marrë ngjyrë të artë.

If you are not sure that the baking is finished, just pierce the pispil with a knife and if its surface comes out clean, then everything is ready.

Once properly baked let cool completely and then slice and serve.

The pispilia dough will be as soft as that of a cake, and the taste and aroma will be amazing.

This recipe gives you a helping hand with kids, getting them to like and eat healthy vegetables in a different way.

It can be accompanied by yogurt, buttermilk, salads or soups with seasonal vegetables.

Happening now...