Tavë kosi me mish qengji ( Tavë Elbasani)

Për të përgatitur këtë recetë për 4 persona na duhen: 1 kg mish qengji i freskët
1 kg kos shtëpie
2 lugë miell
3 kokrra vezë
pak gjalpë
2 lugë oriz
kripë
Përgatitja: Në një tavë vendosim mishin, e kriposim, shtojmë pak gjalpë, dy lugë oriz, 1 gotë ujë. Tavën e mbulojmë me letër alumini dhe e kalojmë në furrë në 220 gradë. Pasi të ketë kaluar gjysma e kohës së pjekjes, heqim letrën e aluminit.
Ndërkohë në një tas miksojmë tre kokrra vezë, shtojmë pak kripë dhe 2 lugë miell, e miksojmë mirë që mielli të mos bëhet kokërr dhe shtojmë rreth 1 kg kos.
Put the ingredients in a pot, after adding a little broth, put it on the fire until it boils, stirring with a spoon all the time.
Add the yogurt mixture to the pan with meat, let all the ingredients cook together until golden, about 45-50 minutes.
Happening now...
America may withdraw from Europe, but not from SPAK
ideas
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
