Tavë kosi me mish qengji ( Tavë Elbasani)

Për të përgatitur këtë recetë për 4 persona na duhen: 1 kg mish qengji i freskët
1 kg kos shtëpie
2 lugë miell
3 kokrra vezë
pak gjalpë
2 lugë oriz
kripë
Përgatitja: Në një tavë vendosim mishin, e kriposim, shtojmë pak gjalpë, dy lugë oriz, 1 gotë ujë. Tavën e mbulojmë me letër alumini dhe e kalojmë në furrë në 220 gradë. Pasi të ketë kaluar gjysma e kohës së pjekjes, heqim letrën e aluminit.
Ndërkohë në një tas miksojmë tre kokrra vezë, shtojmë pak kripë dhe 2 lugë miell, e miksojmë mirë që mielli të mos bëhet kokërr dhe shtojmë rreth 1 kg kos.
Put the ingredients in a pot, after adding a little broth, put it on the fire until it boils, stirring with a spoon all the time.
Add the yogurt mixture to the pan with meat, let all the ingredients cook together until golden, about 45-50 minutes.
Happening now...
83 mandates are not immunity for Rama's friends
ideas
Teatri që fsheh prapaskenën
Berisha's red line and the black line of democracy in the DP
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
