Pse nuk duhet të hidhni lëkurat e shalqirit

Sado befasuese të duket, shtresa e gjelbër që mbulon shalqirin është me të vërtetë e ngrënshme. Edhe më mirë, është një minierë e vërtetë e përfitimeve shëndetësore.
Lëkurat e shalqirit mund t’i hamë. Mund t’i bëjmë reçel, gazpaço ose të pimë lëngun e tij për të përfituar nga të gjitha lëndët ushqyese. Dhe nëse është organik, është akoma edhe më mirë.
Lëkura e shalqirit vonon plakjen e lëkurës- Lëkura e shalqirit është e pasur me vitamina A dhe C. Hidraton indet e lëkurës dhe mbron lëkurën nga rrezet e diellit. Për të përfituar prej tij, keni dy mundësi, aplikojeni direkt në lëkurë ose hajeni. E dyta është shumë më efektive!
Shalqiri ndihmon në luftimin e presionit të lartë të gjakut- L-citrulina, e gjetur me bollëk në lëkurën e shalqirit, është një aminoacid jo thelbësor që luan një rol të rëndësishëm në shëndetin kardiovaskular dhe metabolik. Sipas një studimi të vitit 2018 të botuar në revistën National Library of Medicine, ai ka fuqinë për të ulur presionin e gjakut të shkaktuar nga pushimi dhe stresi.
Parandalon humbjen e muskujve-Ky aminoacid jo thelbësor ruan gjithashtu shëndetin e muskujve tanë.
Redukton pagjumësinë- Lëkura e shalqirit është gjithashtu plot me karbone polisakaride. Sipas një studimi të kryer në vitin 2011, këto karbohidrate komplekse kanë avantazhin se luajnë një rol në redukrimin e ankthit, stresit, depresionit e pagjumësisë.
Po ndodh...
Karmën nuk e ndalon dot Sali Berisha!
ide
A dështoi në misionin e tij, Dhjetori '90?!
Sekretari i Parë i PD
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128




