
Fërgesë me mëlçi, receta tradicionale e tavës së dheut

4 Gusht 2024, 08:48 / RECETA ALFA
Përbërësit
500 gr mëlçi
500 gr gjizë
2 qepë
2 hudhra
1 lugë miell misri
1 spec djegës
2 domate
250 ml ujë
Vaj ulliri
Kripë, piper
Përgatitja:
Presim mëlçinë në copëza dhe e kaurdisim në tigan me vaj ulliri derisa të skuqet. E largojmë nga tigani dhe në atë yndyrë skuqim qepën e grirë, hudhrën dhe specin djegës. Pasi skuqet qepa shtojmë kripë, piper dhe miellin e misrit. Më pas shtojmë domatet e grira, ujin, gjizën dhe mëlçitë e skuqura. E lëmë të gatuhet pak minuta dhe më pas të gjithë masën e vendosim në tavë dheu dhe e pjekim për 40 minuta.

E vërteta dhemb, hapini sytë!
Nga Erl Kodra
ide

Pasqyra u ngrit. Por shumëkush nuk deshi të shihte
Nga Neli Demi

11 maji, referendumi për fundin e berishizmit
Nga Ervis Iljazaj

Zoti Berisha, mos jep dorëheqje se i duhesh Ramës edhe për 2029
Nga Kreshnik Spahiu
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128