Gjellë tigani me qepë të njoma, vezë dhe djathë kaçkavall

15 Maj 2024, 07:19 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Gjellë tigani me qepë të njoma, vezë dhe djathë

Gjellë me qepë të njoma, vezë dhe djathë kaçkavall

Përbërësit:

1 kg qepë të njoma
2 thelpinj hudhër
3 vezë
1½ tufë majdanoz
1 lgj niseshte
200 ml qumësht
100 gr djathë kaçkavall
Miks erëzash
Kripë, piper

Përgatitja:

Grijmë imët qepët e njoma dhe i kaurdisim me pak vaj ulliri duke i hedhur gradualisht. Pasi të bie volumi i qepëve shtojmë hudhrat të grira imët, kripë dhe erëza miks sipas dëshirës. Tek qumështi shtojmë pak niseshte dhe 3 kokrra vezë, i rrahim mirë dhe masën e hedhim në tigan mbi qepët e kaurdisura. Në fund shtojmë djathin kaçkavall, vendosim kapakun dhe e lemë në temperaturë të ulët derisa të mpikset kremi.

 

ide