Kulaç tradicional

21 Dhjetor 2023, 07:16 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Kulaç tradicional
Një kulaç shijon si për mrekulli me një copë djathë të bardhë, çaj ose gjalpë fshati me pak kripë.

Përbërësit

500 gram miell
2 kokrra vezë
1 gotë kos
½ gotë vaj ulliri
1 lugë kafe kripë
1 lugë kafe sodë buke.

Udhëzimet

Në tavolinën e punës shtroni miellin.
Hapni një hapësirë në mes dhe shtoni kripën, sodën e bukës dhe vezët. Filloni ta punoni mirë brumin. Tani shtoni kosin dhe punojeni sërish.

Shtoni vajin e ullirit dhe punojeni mirë masën që të bëhet kompakte.
E mbështillni me një peshqir kuzhine dhe e ruani në temperaturë ambienti ose në furrën e sobës (të ngrohur paraprakisht, por të fikur) për gati 1 orë.

Më pas merrni një tepsi të vogël rrumbullake dhe shtrojeni mirë kulaçin. Sipër e shponi me pirun.
E fusni në furrë për 25 minuta, në temperaturë 220 gradë.

Pasi të jetë pjekur e nxirrni jashtë dhe e ruani sërish me një peshqir, pasi ky i fundit e zbut kulaçin.
Ju bëftë mir!.

Po ndodh...

ide