
Sallatë mesdhetare me makarona

Përbërësit për 4 persona:
200gr makarona
15 gjethe borzilok
15 kokrra ullinj te zinj pa berthame
150gr mocerala
100gr peshk ton nen vaj ulliri
250gr domate qershize
kripe
Përgatitja:
Ziejmë makaronat në një tenxhere me ujë të kripur dhe i kullojmë në momentin që janë al-dente (pak të forta).
Në një tas të madh dhe të thellë hedhim makaronat, shtojmë peshkun ton bashkë me vajin e tij, (nëse është vaj ulliri i virgjër, në rast të kundërt i heqim vajin dhe shtojmë 2-3 luge vaj ulliri) i perziejmë mirë dhe i lemë të ftohen.
Lajme dhe presim në katër pjese domatet qershizë, ndajmë në copa të vogla mocarelen e ullinjt e zinj, coptojmë me dorë borzilokun dhe të gjitha ia hedhim tasit me makarona dhe ton. E përziejmë mirë të gjithë përbërjen duke e rregulluar me kripë dhe piper (nesë ju pëlqen) dhe e lemë të pushojë në frigorifere për të pakten 1 orë. Më pas e servirim në pjata të zbukuruara me gjethe borziloku.
Shënim:
Nese vendosni ta konsumoni sallaten mesdhetare edhe pas disa ditesh, kujtohuni t’i shtoni domatet vetem ne momentin e konsumit, sepse duke leshuar aciditetin e tyre makaronat do te marrin nje shije te tharte.
-
Horoskopi për ditën e sotme, 22 Mars 2024
22 Mars, 07:08 -
Parashikimi i motit sipas meteorologëve ushtarak, 22 mars
22 Mars, 07:03

Pse Aleanca Madhështore përfundoi në Foltore 2
ide


Teatri politik me listat e PS dhe PD

Shqipëria Madhështore apo Shqipëria e Pazarit Madhështorë!
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128