Supë me lëng mishi dhe perime të stinës

8 Shtator 2022, 16:49 / RECETA ALFA ALFA PRESS

 

Supë me lëng mishi dhe perime të stinës

Pas një vere të nxehtë mënyra më e mirë për të hidratuar trupin është përdorimi i supës në dietën ditore. Për ata që duan një përmbatje të lartë proteinike rekomandojmë përdorimin e kockave të viçit. Kurse nëse dëshironi një supë të lehtë, krahët e pulës janë zgjedhja e duhur. Perimet mund t’i zgjidhni sipas pëlqimit, me kushtin që të jenë të stinës.

 

Koha e përgatitjes: 20 minuta

Koha e gatimit: 35-40 minuta

Koha e zierjes së kockave : 3 orë

Vështrirësia e ulët

Për 4 persona

Përbërësit

2-3 kocka mesatare rreth 300 gr, 1 patëllxhanë, 1 kungull jeshil, 200 gr kërpudha, 75 gr gjalpë, 3 lugë kafeje  miell, 1 e verdhë veze, 1 tufë majdanoz, lëngu i një limoni, kripë & piper sipas nevojës.

Përgatitja

1. Zieni fillimisht në zjarr të avashëm për tri orë kockat. Në përfundim të kësaj kohe kulloni lëngun që duhet të jetë i kthjellët.

2. Hidhni 2 lugë gjalpë në një tenxhere të thellë. Shtoni patëllxhanin dhe kungullin e prerë në kubikë.Tiganisini për 10 minuta. Shtoni lëngun e mishit dhe lërini të ziejnë për 30 minuta.Kalojeni masën në mulinex dhe lëreni mënjanë.

3. Në tjetër tenxhere të thellë hidhni sasinë e mbetur të gjalpit. Shtoni kërpudhat e prera në feta. Pasi të jenë kaurdisiur pak shtoni miellin dhe skuqeni derisa të marr ngjyrë të artë. Shtoni masën e perimeve dhe përziejini vazhdimisht derisa të marr trajtë kremoze.

4. Hidhini majdanozin e grirë në 5 minutat e fundit të zierjes. Hiqeni nga zjarri. Merrni një garuzhde nga supa dhe përziejeni me tel me të verdhëne vezës dhe lëngun e limonit.

5. Shërbejeni të ngrohtë me copa buke të thekur dhe djathë të grirë parmigianno.

 

 

 

 

 

 

Po ndodh...

ide