Operacion në Spanjë për goditjen e krerëve të grupeve shqiptare të kultivimit dhe trafikimit të marijuanës

24 Prill 2024, 18:08 / AKTUALITET ALFA PRESS

Operacion në Spanjë për goditjen e krerëve të grupeve
Skuadra speciale “Mossos” në Spanjë ka nisur mëngjesin e sotëm, në pjesë të ndryshme të Camp de Tarragona dhe Terres de l’Ebre, një operacion të madh kundër mafies shqiptare që i kushtohet kultivimit dhe trafikimit të marijuanës.

Që prej orës 6 të mëngjesit, janë bërë disa kontrolle nën drejtimin e hetuesve nga Divizioni i Hetimit Kriminal (DIC) të Mossos me bashkëpunimin e dhjetëra agjentëve të ndërhyrjes nga Zona Rajonale e Burimeve Operacionale (ARRO) në Salou, ku deri tani janë arrestuar dy persona, ndërkohë që janë kryer kontrolle edhe në komunat e tjera të Camp de Tarragona dhe Terres de l’Ebre.

Objektivi i hetimit është arrestimi i atyre që janë përgjegjës për plantacionet e marijuanës dhe rrjetit që i kushtohet shitjes ndërkombëtare të drogës që rritet në të gjithë Katalonjën, një vend që është bërë kopshti i Evropës për drogë e që më pas udhëton në të gjithë kontinentin.

Ndonëse pothuajse çdo ditë të gjitha Njësitë e Hetimit (Nj) të komisariateve të policisë në të gjithë vendin kryejnë operacione për çmontimin e plantacioneve të marijuanës, operacioni i sotëm synon të sulmojë pjesën e sipërme të organizatës shqiptare që kontrollon trafikun e marijuanës.

Salou, për shkak të zonës dhe klimës, është një nga vendet ku krerët e këtyre organizatave, të cilët ndonëse nuk janë drejtuesit kryesorë, kanë pozicione pushteti në mafian e marijuanës, zgjedhin të jenë dhe të jetojnë atje.