15 fëmijë në Gaza vdesin nga dehidratimi dhe mosushqyerja, në rrezik dhe 6 të tjerë

3 Mars 2024, 22:49 / BOTA ALFA PRESS

15 fëmijë në Gaza vdesin nga dehidratimi dhe mosushqyerja,

Situata humanitare në Gazë vazhdon të jetë shqetësuese dhe rëndë. Përveç rrezikut nga sulmet ushtarake, mungesa e ushqimit dhe ujit të pijshëm është bërë një problem kritik për banorët.

Autoritetet lokale raportojnë se 15 fëmijë kanë ndërruar jetë deri më tani nga dehidrimi dhe kequshqyerja. Mjekët në disa spitalet shqetësohen për jetën e të tjera fëmijëve që vuajnë nga kequshqyerja dhe diarreja, pasi furnizimet mjekësore janë ndërprerë nga mungesa e energjisë elektrike dhe karburantit për gjeneratorët.

Numri i të vdekurve është rritur që nga java e kaluar kur inkubatorët dhe furnizimet me oksigjen në Spitalin Kamal Adwan pushuan së funksionuari natën për shkak të mungesës së karburantit, tha ministria.