Vdes në moshën 87-vjeçare një nga pasardhësit më të shquar të dinastisë Rothschild

26 Shkurt 2024, 17:28 / BOTA ALFA PRESS

Vdes në moshën 87-vjeçare një nga pasardhësit më
Jacob Rothschild, financuesi, filantropi dhe pasardhësi i familjes bankare Rothschild, ka vdekur në moshën 87-vjeçare. I ashtuquajturi “madhështori” i qytetit e filloi karrierën e tij në bankën familjare NM Rothschild & Sons përpara se të largohej në vitin 1980 për të bashkëthemeluar një numër kompanish duke përfshirë J Rothschild Assurance Group, tani St James’s Place, me Sir Mark Weinberg.

Lord Rothschild mbajti një sërë rolesh të larta në City, duke përfshirë zëvendëskryetarin e BSkyB midis 2003 dhe 2008. Ai ishte kryetar i RIT Capital Partners, një nga trustet më të mëdha të investimeve të kuotuara në Bursën e Londrës, nga 1988 deri në 2019. Ai luajti një rol të spikatur kombëtar në art dhe filantropi, duke përfshirë si kryetar i besuar i Galerisë Kombëtare midis 1985 dhe 1991 dhe kryetar i Fondit Përkujtimor të Trashëgimisë Kombëtare midis 1992 dhe 1998, i cili mbikëqyri shpërndarjen e 1.2 miliardë funteve në grante për trashëgiminë.

Ai ishte aktiv në punën për restaurimin e Somerset House në Londër dhe iu dha Urdhri i Meritës në vitin 2002, i cili njeh shërbimin e shquar në fushën e arteve, letërsisë, mësimit dhe shkencës. Të hënën u bënë homazhe nga bota e biznesit dhe politikës. St James’s Place tha se ishte “thellësisht i pikëlluar”. “Si një financier jashtëzakonisht i arrirë dhe një bashkëthemelues i St James’s Place, Lord Rothschild lë një trashëgimi të jashtëzakonshme për të ndihmuar në formimin e profesionit të këshillimit financiar në MB,” tha ai.

 

Po ndodh...