"Bravo" Albin Kurti. You did a great job in Kosovo!

2023-09-19 16:20:50 / IDE NGA ERL KODRA

"Bravo" Albin Kurti. You did a great job in Kosovo!

For several years, Kosovo has been in free fall, on all levels. Something similar - but not on this scale - would be understandable, if it were quickly understood that the approach of Kosovar politics is a dead end. It is disrespectful how, not even 24 years have passed since the war of 1998-1999, the collective amnesia has seized the Albanians of Kosovo; they have forgotten who are Kosovo's friends and enemies.

Even in the craziest dream, it would not have been thought that in 2023 Kosovo would be under sanctions of the European Union, while its Prime Minister (Albin Kurti) would nominally attack European (and American) politics for one-sidedness, and especially Miroslav Lajçak and Josep Borrell, one special envoy and the other Head of Foreign Policy of the European Union. Who would have thought that one fine day the Prime Minister of Kosovo would call the Secretary of State "Naive"!? Because even Albin Kurti himself knows well that the most powerful Secretary of State on the planet can never be naive, so according to the labeling of the Prime Minister, he should be an enemy of Kosovo. This is really a crazy reality.

Për fat të keq, kjo gjendje nuk erdhi në një ditë. Shenjat janë dhënë me kohë, që kur Albin Kurti, një individ me ide dhe qëndrime radikale digjte makina dhe u printe demostratave të dhunshme, duke shfrytëzuar frustimin dhe varfërinë e një populli të shtypur për gati një shekull. Dhe çuditërisht, këto akte radikale të Albin Kurtit ndodhnin në momente kyçe, pikërisht atëherë kur Kosova gjendej para dilemave për të vendosur të ardhmen e saj. Për fat të mirë, të gjitha aktet dhe qëndrimet e Albin Kurtit janë të dokumentuara më së miri; që nga qëndrimi kundër Konferencës së Rambujesë, intervista nga burgu i Serbisë për një televizion serb, qëndrimi kundër Pakos Ahtisaari, qëndrimi kundër Pavarësisë së Kosovës, qëndrimi kundër krijimit të Asosacionit të Komunave Serbe, dhe së fundi, aktet e çmendura nga pozita e Kryeministrit kundër interesave jetike të Kosovës.
Që prej ditës që Albin Kurti hyri në zyrën e Kryeministrit, ai ka punuar kundër interesave të Kosovës. Nëse si opozitar ai mund të hidhte bomba me gaz lotsjellës në Parlamentin e saj, nga pozita e Kryeministrit ai ia doli ta fuste Kosovën nën sanksione të Bashkimit Europian.

Çdo ditë të jetës së tij si Kryeministër ai ka bërë nga një akt kundër vendit të tij; nga njëra anë duke ndihmuar Serbinë pëmes "asisteve" të jashtëzakonshme, dhe nga ana tjetër, duke ngritur mure mes Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara, Kosovës dhe Bashkimit Europian.

Albin Kurti i ngjanë atij tipit "që shet atllarë dhe ble magarë" - që shkatërron të gjitha shanset para se të ketë mundësi për dialog; dhe kur ulet në dialog, ngre pretendime idiote, periferike dhe krejtësisht të parëndësishme. Kështu, ai gjeneron kriza të kota, pa asnjë vlerë reale për dialogun ose të ardhmen e Kosovës, ose që shërben për të zgjidhur mosmarrëveshjet aktuale. "Lufta për llamarinat e targave" të automejeteve e filloi katrahurën aktuale, luftë që shërbeu si një asist i çmuar për Serbinë që të radikalozonte qëndrimet e saj; pastaj erdhën me rradhë; bllokimi i rrugëve, dorëheqjet masive të administratës në komunat e veriut, personelit policor lokal, dhe çdo shenje e Shtetit të Kosovës.
Kulmi ishin "zgjedhjet lokale" në katër komuna, me një pjesëmarrje nga 2 deri në 3 %, dhe katër "kryetarë" komunash që "qeverisin" krevatin ku flejnë dhe nevojtoren ku dhjesin. Edhe kaq “qeverisje” e bëjnë me ndihmën e KFOR-it. Ky është rezultati i sukseseve politike të Albin Kurtit.
Edhe një Ministër i Aleksandër Vuçiç, nuk do të kishte punuar më mirë në interes të Serbisë. Merreni me mend ku e ka sjellë punën Albin Kurti; izolim dhe sanksione përëndimore për Kosovën. Asgjë më shumë nuk ka dashur Serbia. Dhe sigurisht që ata i janë falenderues Albin Kurtit.
***
The opposition in Kosovo has put its head between its legs for fear that Albini will lead the country to the elections again. An anemic opposition, frightened by populism, unable to withstand the stale propaganda of a traitor. Complex and afraid, it is not even able to organize civil resistance. And it is not their fault that the brave and the wise are either in the graves or in prisons.
"Bravo" Albin Kurti. You did a great job in Kosovo!

ideas

Nga Sidi Hasanaj 20:16 ideas

No Drama!

Nga Sidi Hasanaj

Alfa recipes

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128