Why do you find "patriots" against Serbia in Tirana, but who lower their "pants" in front of Greece?

2023-09-29 17:06:10 / IDE NGA KRESHNIK SPAHIU

Why do you find "patriots" against Serbia in Tirana, but who lower

Can you find where Fred Beleri of Greece differs from Milan Radoicic of Serbia?

I have been listening for three days with amazement to the "Patriots" of Albania who scream about the attacks of Serbia, but who lower their panties in front of Greece!

Patriotism in Albania is slightly different than in Kosovo.
Although there are some commonalities in some parts of society.

Let's say in Albania there are people who love Berisha more than Albania, just like in Kosovo there are people who criticized Albin Kurti, they equate it to: " you don't love Kosovo, if you don't love the president. "

So the commonality is that Albanians partly love the party more than Kosovo and Albania.

However, there are some specifics that the Albanians of Albania remain far from patriotic sensitivity compared to the Albanians of Kosovo. Maybe communism made the Albanians in Albania "internationalist" and the occupation in the north made them "nationalist".

To illustrate it, I am taking two characters who have seriously threatened the territorial integrity of Kosovo and Albania with their gangs:

Milan Radoiçiç dhe Fredi Beleri respektivisht mbështeten nga Beogradi dhe Athina për pretendimet territoriale në veri të Kosovës dhe jug të Shqipërisë.
- të dy kanë marr pjesë në sulme ushtarake respektivisht njëri kundër pavarësisë së Kosovës dhe tjetri kundër Shqipërisë,
- të dy janë të votuar nga minoriteti serb dhe grek,
- të dy kanë formacione politike në Kuvend,
- të dy financohen nga jashtë: nga Serbia dhe Greqia,
- të dy kanë qenë të dyshuar dhe hetuar për krime,
- të dy synojnë serbizimin e Kosovës dhe helenizimin e Shqipërisë,
- të dy kanë mbështetjen e Kishës Orthodose serbe dhe greke,
- të dy synojnë autonominë e komunave të banuara nga serbët dhe grekët në Kosovë dhe Shqipëri,
- Beleri u hetua për vrasjen e 3 ushtarve shqiptarë në kufi, ndërsa Radoiçiç për vrasjen e një polici shqiptarë.
Ndryshimet me këto proçese janë turbulencat “patriotike” të ndryshme që ka Tirana nga Prishtina:

- Prishtina këtyre i futi plumbin, Shqipëria i futi për kryetar Bashkie
- Në Kosovë s’gjen asnjë shqiptar të votoj Radoiçiçin, në Shqipëri mijra militant të Berishës dhe Metës e votuan Fredi Belerin si kryetar.
- Në Kosovë njerzit e Radoiçiç janë shpallur organizatë terroriste, ndërsa në Shqipëri opozita e shpalli Fred Belerin hero dhe të burgosur politik.
- Në Kosovë opozita u bashkua me Albin Kurtin kundër Radoiçiç, në Shqipëri opozita bashkohet me Fred Belerin kundër Ramës.
Për të mos u zgjatur ndryshimi i patritove në Kosovë në dallim me Shqipërinë është ky. Hashim Thaçi nga burgu doli pro Kasovës kundër Radoiçiçit të Serbisë.

In Albania, Berisha and Meta form an alliance with Beleri of Greece to overthrow the Albanian government.
Can you imagine if today's Kosovo opposition lined up in favor of Radiocic's Serbian gang to overthrow Albin Kurti?
No, it does not happen that they love the state more than power. Against Serbia they are together.

This is the difference with the spies of Albania.