Berisha against November 29 as Liberation Day: There are Albanian speakers who, following the example of Rama, have Belgrade as their Mecca

2023-11-29 14:17:18 / POLITIKË ALFA PRESS

Berisha against November 29 as Liberation Day: There are Albanian speakers who,
Former Prime Minister Sali Berisha, through a long post on Facebook, explained at length the reasons why he and the right-wing politics do not celebrate November 29 as Albania's Liberation Day.

According to him, the celebration on this date 'is an Enveristo-Serbian rite', while he points out that 'Enver Hoxha falsified this date to consider this holiday not with the Day of Liberation, but with the national holiday of the Federation of Yugoslavia'.

Berisha calls the fact that today "there are Albanian speakers who, following the example of Edi Rama, continue to have Belgrade as their Mecca".

In his long commentary, Berisha dwells on the fact that November 28, 1944 is not only the day of liberation from the invaders, but also the replacement of that occupation with a double occupation, as he calls it.

November 28 , 1944 marked not only liberation from a foreign occupation, but also the replacement of that occupation with a double occupation, another foreign occupation and an internal occupation like never before. After this, an Albanian-Serbian clique sat on the throne of power in Tirana with the main project of destroying the independent state of the Albanians".

November 28, 1944 is not only the day of Independence, but also the day of the liberation of Albania. Even today, the descendants of the Stalinist dictator continue to celebrate according to the Enveristo-Serbian rite on November 29, that is, with the date forged by Enver Hoxha by order of Belgrade, even after celebrating the first two years of this holiday on November 28.

The importance of this position lies in the fact that Enver Hoxha falsified this date to consider this holiday not with the Day of Liberation, but with the national holiday of the Federation of Yugoslavia, with the day of its announcement in Jajce, on November 29 of 1943.

So he falsified the date of liberation so that after the union of Albania as the 7th Republic with the Federation of Yugoslavia, the Albanians would also celebrate on November 29 together with the other republics, but of course not Jajca because they had not been there, but the Liberation of country.

But unfortunately, even to this day, there are Albanian-speakers, such as Edi Rama, the Argati of Belgrade or Pashiq of Tirana, who even today continue to have Belgrade as their Mecca.

On this note I will dwell on another fundamental aspect of this date, the most undeniable historical truth, that November 28, 1944 marked not only liberation from a foreign occupation, but also the replacement of that occupation with a double occupation. , another foreign invasion and a domestic invasion like never before.

After this, an Albanian-Serbian clique sat on the throne of power in Tirana with the main project of destroying the independent state of the Albanians.

Sot historian dhe studjues vendas dhe të huaj me botimet e tyre serioze dhe të shumta të bazuara në mijëra dokumenta të arkivave të vendit, të atyre të aleatëve të luftës dhe vendeve të tjera kanë rishkruar historinë në dritën e të vërtetave historike të pamohueshme.

Ata me veprat e tyre tejet të rëndësishme kanë shkrirë si rrezet e diellit brymën, malin e lartë të fallsifikimeve të histeriografisë hoxhiste.

Prandaj sot bazuar në të vërtetat historike shkencore është koha për reflektim të thellë nga çdo shqiptar kudo që jeton për historinë tonë në tërësi si dhe në rastin konkret edhe rreth kësaj date studimet, botimet themelore të ketij çerek shekulli të bazuara në mijëra dokumenta dhe raporte të kohës kanë provuar në mënyrë shterruese se J.B.Tito dhe Partia Komuniste e Jugosllavisë për interesa të serbomadhisë themeluan me dy qellime kryesore me të dërguarit e tyre në nentor të vitit 1941 në Tiranë, Partinë Komuniste të Shqiperise, si degë të Partisë Komuniste të Serbisë të udhëhequr nga Popoviç- Mugosha.

Qëllimi i parë dhe më kryesor ishte krijimi i kalit të trojës, pra i një partie dhe lëvizje jugosllave në Tiranë të drejtuar dhe urdhëruar dhe përdorur prej tyre kundër çështjeve shqiptare.

Qëllimi i dytë ishte që në zbatim të porosive të Kominternit pas sulmit nazist ndaj Bashkimit Sovjetik kjo forcë dhe kjo lëvizje shqiptaro-serbe të mobilizonte shqiptarët në luftë kundër pushtuesve.

Në këtë kontekst komunistët serbo-malazez shkruajtën programin e kësaj partie pa ju referuar as dhe një herë të vetme Kosovës dhe çeshtjes shqiptare, vendosën në krye të saj Miladin Popoviçin dhe emëruan rreth tij Enver Hoxhën dhe vasalet e tjerë. Pra përfaqësuesit serbo-malazez të Partisë Komuniste të Jugosllavisë (PKJ) siç pohon dhe vetë Tito, themeluan, udhëhoqën dhe urdhëruan Partinë Komuniste të Shqiperisë (PKSH) dhe njesitë e saj partizane gjatë gjithë luftës si parti dhe levizje jugosllave dhe më konkretisht serbe.

PKJ me kalin e saja të trojës PKSH arriti me sukses të bllokojë bashkimin e shqiptarëve në Shqipëri dhe bashkimin e kombit shqiptar në tërësi në luftën kundër pushtuesve.

Ata me ndihmën direkte të PKSH dhe Enver Hoxhës dhe shqiptarëve me origjinë nga Kosova si Fadil Hoxha etj që u dërguan aty me mision, arritën të vendosnin Kosovën nën vartësin e PKJ, pavarësisht se Mbretëria e Sllavëve të jugut as dhe federata e tyre nuk ekzistonin.Tito dhe PKJ nëpërmjet lëvizjes së tyre jugosllave që themeluan në Tiranë realizuan sa më sipër duke përjashtuar tërësisht çështjen kombëtare nga programi i PKSH.

Po kështu ata imponuan anullimin e menjëhershëm të Marrëveshjes së Mukjes, injorimin dhe asgjesimin e Marrëveshjes së Bujanit dhe urdhëruan dërgimin e brigadave dhe divisioneve partizane të Shqipërisë në Kosovë në pretekstin e çlirimit nga gjermanët, por në fakt si pararoje e pushtimit të saj nga divizionet serbo-malazeze dhe vendosjes së saj në administrim ushtarak nga Tito.

Krahas këtyre, historianët dhe studiuesit kanë faktuar me dokumenta të pakundërshtueshme se: udhëheqësit jugosllav dhe vegla e tyre Enver Hoxha pas shtatorit 1943, luftën e shqiptarëve kundër pushtuesve e degraduan në një luftë kryesisht vlla-vrasëse civile dhe se PKSH siç pranon unanimisht vetë Enver Hoxha dhe udhëheqja tjeter e kësaj partie në pleniumin e dytë të Beratit zbatoi gjatë luftës një vijë politike terroriste, pra veproi si një organizatë terroriste duke kryer në dhjetra e qindra raste akte të mirëfillta terroriste.

Studimet e dekadave të fundit të bazuara në dokumenta të panumërta kanë provuar se serbët dhe Enver Hoxha dhe vasalët e tyre të tjerë shqiptarë në krye të ushtrisë partizane të Shqipërisë, kryen gjatë luftës kundër pushtuesve genocid dhe krime të rënda kundër njerëzimit ndaj shqiptarëve.

Kjo klikë terroriste dhunoi në qindra e qindra raste konventat ndërkombëtare të Gjenevës, Hagës për mbrojtjen e popullatës civile, robërve të luftës, të sëmurëve dhe të plagosurve të luftës etj etj.

E vërteta të detyron prandaj sot është në interes të çdo shqiptari, të raportit të tij më të vërtetën historike të Kombit të shtrojë pyetjen: A u çliruam vërtetë ne shqiptarët, me datë 28 nëntor 1944?

Në përpjekjen për një përgjigje objektive të kësaj pyetje do të gjejmë se e vërteta e çlirimit tonë dhe këtu nuk e kam fjalën për datën 28 apo 29, por për çlirimin si të tille është një medalje me dy faqe.

Në njërën anë, është e vërtetë se, në raport me pushtimin gjerman, ne u çliruam mbasi gjermanët në humbje e sipër të luftës u tërhoqën nga Shqipëria dhe ne dolëm nga Lufta e Dytë Botërore si të renditur në anën e aleatëve fitimtar.

Po këtë ditë, Enver Hoxha u instalua në Tiranë me qeverinë e tij si fitimtar dhe mbajti fjalimin e gjatë të fitores. Për këtë akt historik, flijuan jetën dhe rininë e tyre gjatë luftës mijëra djem dhe vajza, burra e gra të kombit tonë dhe dhjetra mijëra të tjerë luftuan me guxim, vendosmëri pushtuesit nazifashistë dhe renditën kështu Shqipërinë, në anën e drejtë të historisë.

Nderimi për ata që flijuan jetën për idealet e lirisë, do mbetet i përjeteshëm. Gjaku dhe sakrifica e tyre qendron në themele të lirisë tonë kombëtare. Sikundër i tillë do mbetet nderimi edhe për të gjithë ata që luftuan kundër pushtuesve për lirinë kombëtare dhe nuk u sollën gjatë luftës si kain ndaj vëllezërve të tyre, nuk kryen akte terroriste, genocide dhe krime kundër njerëzimit. Ndërsa këta të fundit për krimet e tyre kanë përfunduar aty ku dhe e kanë vendin, si xhelat te popullit tyre, në koshin e plehrave të historisë.

Dua të shtoj këtu se këto të vërteta historike nuk mund të mohohen, pavarësisht nga manipulimet dhe fallsifikimet monstruoze të luftës nga historianët hoxhistë, si: rritja me disa herë i numrit të të rënëve, shpikja e betejave edhe të paqena, stërfryrja e humbjeve të shkaktuara armikut etj etj.

Këto të vërteta për luftën partizane nuk mund të mohohet as nga genocidi dhe krimet kundër njerëzimit që udhëheqja komuniste shqiptaro-sllave kreu gjatë luftës dhe për të cilat meriton çdo denim, madje nuk mund të mohohen as dhe nga karakteri vëlla-vrasës dhe civil që dominoi këtë luftë pasi Enver Hoxha dhe klika e tij për qëllime të pushtetit personal dhe i urdhëruar nga padronët e tij serb, i dhanë asaj pas shkelmimit nga ai të Marrëveshjes historike të Mukjes në shtator te vitit 1943.

Në idenë e saj, lufta kundër pushtuesve ishte një luftë e drejtë .

Aleatet anglo-amerikanë kishin njohur, vlersuar dhe mbeshtetur, financuar dhe furnizuar me armë, uniforma, ushqime e specialistë ushtrinë partizane.Qeveritë e tyre kishin përshëndetur që në fillim luftën e shqiptarëve kundër pushtuesve. Në mënyrë të pamohueshme forcat partizane komuniste ishin dhe njesitë më të organizuara dhe më numerike në teatrin e luftës në Shqipëri dhe kjo jo për shkak të mbështetjes së tyre të gjerë në popull, por para së gjithash për shkak të dobësive të pamohueshme të nacionalistëve shqiptar. Eshtë i drejtë dhe plotësisht i justifikuar dhe mendoj unë i detyrueshëm dënimi me ashpërsi i të gjitha qendrimeve çnjerzore antikombëtare i klikës serbo-shqiptare që udhëhoqi luftën parizane. Por është tejet i gabuar mohimi i luftës, i gjakut të derdhur dhe sakrifcave të mëdha që partizanët bënë për liri.

Nuk duhet të harrojmë asnjëherë se renditja në anën e drejtë të Luftës së Dytë Botërore pati një rëndësi të veçantë për Shqipërinë.

Kjo jo vetëm për dinjitetin kombëtar të shqiptarëve, por edhe për faktin se me të gjithë mbështetjen që aleatët i kishin dhënë luftës së popullit shqiptar kundër pushtuesve, ata që në krye të herës kishin lenë të hapur dhe këtu me sa duket nën ndikimin e Greqisë çështjen e përcaktimit kufijve të Shqipërisë. Sipas tyre kufijtë e Shqipërisë do të caktoheshin pas luftës në Konferencën e Paqes.

Këtu qendron më shumë se në çdo drejtim tjetër dhe rëndësia e pamohueshme e renditjes së Shqipërisë në anën e aleatëve. Mbasi renditja në anën e kundërt edhe mund të shoqërohej me ndëshkime të rënda si palë e humbur.

Por çështja e vendosjes së kufijve të Shqipërisë në Konferencën e Paqes, mbarte në vetvete mundesinë e bashkimit të Kosovës dhe të trojeve të tjera shqiptare me Shqiperinë, natyrisht kjo në rast se shqiptarët do luftonin të bashkuar kundër pushtuesve nazi-fashist siç vendosën edhe me ndërmjetësimin e aleatëve Britanik në Mukje.

-Por ana tjetër, ana e zezë e medaljes së datës së 28 nentorit 1944, pra datës së çlirimit është se kjo datë në të vërtetë nuk do të shënonte çlirimin e vërtetë të shqiptarve dhe Shqipërisë, por vetëm do të shënonte apo sillte zëvendësimin e pushtimit gjerman me specifikat e tij me pushtimin serb, jugosllav shumë herë më të rrezikshëm për vet ezkistencën e kombit shqiptar si dhe vendosjen diktaturës 46 vjeçare më të egër, më moniste, si pushtimi i brendshëm më barbar që shqiptarët kishin njohur në tërë historinë e tyre.

Kështu që kjo ditë e nëntorit te vitit 1944, ne vend që të ishte dita e mrekullisë kombëtare dhe viti 1944 të ishte annus mirabilis është dita e vendosjes së një pushtimi të zi dhe një annus horribilis për shqiptarët.

Këtu më poshtë do të ndalem shkurtimisht në vendosjen e pushtimit serb, jugosllav pas 28 nëntorit të vitit 1944 në Shqipëri.

Zevendësimi i pushtimeve ndodhi sepse, në Tiranë, në pushtet do të vinte partia dhe ushtria e themeluar, e drejtuar dhe e udhëhequr nga serbët e PKJ dhe Tito, dhe vegla e tyre Enver Hoxha, të cilët pasi shitën Kosovën, kishin vendosur dhe punonin së bashku me Beogradin për projektin ogurzi e antikombetare,aneksimin e Shqipërisë si Republikë e 7-të e Jugosllavisë.

Pra, më 28 nëntor të vitit 1944, shqiptarët festuan çlirimin, lirinë, duke brohoritur për një klikë terroriste jugosllavo-shqiptare që u instalua në pushtet në Tiranë dhe hyre në një pushtim të ri të dyfishtë, pushtimin jugosllav dhe pushtimin komunist.

At Zef Pëllumbi, dëshmitar i çlirimit të Shkodrës, shkruan ne kryevepren e tije Rrno vetem me tregue se: me daten 29 nentor Shkrodra u gedhi e mbushur me flamuj jugosllavë dhe se në këmbanoren e Katedrales së qytetit, flamuri shqiptar pa yll u zëvendësua nga një partisan me flamurin jugosllav.Pra ne qytetin e perjteshem te shqiptarve valvitej flamuri i pushtuesve te rij si deshmi tragjike e zevendesimit te pushtueseve.

Flamuri i pushtuesit qe iku u zevendesua jo me flamurin kombetare por me flamurin e pushtuesit te ri.Keshtu, me 28 nentor te vitit 1994 shqiptaret,festuan çlirimin,lirine te mashtruar si kurr me pare ne historine e tyre,dhe duke mos e kuptuar ndofta shumica e tyre se pikrisht kete date ata hyne ne nje pushtim te ri.

Me sakt ata brohoriten ate dite nje klike shqiptaro jugosllave me ne krye Enver Hoxhen qe u instalua ne pushtet me projektin makaber te asgjesimit te lirise se tyre kombetare,pavaresise se Shqiperise dhe aneksimin e saja si republike e 7 te ne federaten e sllaveve te jugut te dominuar nga serbet armiqet shekullor te kombit shqiptar.

Pas kesaj dite pra 28 nentorit 1944 instalimit ne Tirane te klikes shqiptaro serbe te Enver Hoxhes,vendosjes se veriut te Shqiperise dhe me pas edhe Kosoves nga Tito ne pushtim dhe administrim ushtarak,genocidi dhe krimet kundër njerëzimit në Shqipëri dhe në Kosovë, do të mirrnin dhjetra mijëra jetë të pafajshme ose do të largonin nga vendi mbi qindra, mijëra shqiptarë. Me këtë dhunë dhe terror të egër ndaj shqiptarëve, Tito me vasalin e tij Enver Hoxha, me ushtrite e tyre partizane do të vazhdonin të ecnin me vendosmëri në zbatimin e doktrinës së Çubrilloviçit në Kosovë, por ne njefar menyre dhe ne veriun e Shqiperise dhe manu militari do te zhduknin çdo penges në rrugën e rianeksimit të plotë të Kosoves si krahinë e Republikës së Serbisë, si dhe per asgjësimin e pavarësisë se Shqiperise dhe bashkimiin e e kesaj te fundit me Federatën e Sllavëve të Jugut, si Republikë e shtatë e saj.

Aneksimi i Shqipërisë nga Federata Jugosllave, ishte akti i fundit i tragjedisë së madhe shqiptare që Josif Broz Tito dhe PKSH dhe Enver Hoxha, po realizonte ndaj shqiptarëve. Ky akt, vinte si kurorëzim i instalimit te kalit te trojes ne Tirane,injorimit total gjatë luftës nga Enver Hoxha, të çështjes së Kosovës dhe viseve të tjera shqiptare në ish-Jugosllavi, vendosjes se tyre ne vartesi te PKJ dhe mbështetjes së plotë të pushtimit serb të ketyre trojeve shqiptare . Aneksimi i Shqipërisë si Republikë e 7-të e ish- Jugosllavisë, ishte një projekt i Titos dhe udhëheqjes jugosllave, që në vitet e luftës. Me përfshirjen e Shqipërisë si Republikë e 7-të e Federatës Jugosllave, përveç ëndrrës së vjetër të Serbisë, daljes së saj në Durrës, sipas tyre do të mirrte një zgjidhje përfundimtare edhe problemi i shqiptarëve të Kosovës ne kuadrin Fedeates se Jugosllavise.Madje, duket se për këtë projekt, ata kishin bindur edhe vetë Stalinin, i cili në takimin me Titon dhe delegacionin e tij në Moskë, i kishte porositur qe te “gllabronin Shqipërinë”.Në të vërtetë, në dokumentin e AVNOJ-it, në nëntor 1943, udhëheqja komuniste jugosllave, nuk ftoj fare perfaqesuesit e Kosoves dhe ne kundershtim me ate qe kishte premtuar,Kosoven e la si krahine te Serbise.Ne kete konference Tito shpalli ne leter Republiken Federative te Jugosllaves dhe njësitë apo republiklat e saja.Ai ne kete dokument kishte lenë të hapur mundësinë e pranimit në federatë të republikave të tjera, natyrisht pa cituar nominalisht Shqipërinë por duke vetkuptuar, para së gjithash, atë.

Keshtu qe pas dates 28 nentor 1944 jo rastesisht por ne funksion te zbatimt te projektit te aneksimit të Shqipërisë nga federata e Titos , në zyrat e pushtetit të ri në Tiranë, në të gjitha nivelet e tij ne parti,qeveri , ushtri, polici, sigurim, arsim, tregti, ndërtim, miniera, etj., etj., do të vërshonin mijra këshilltarët jugosllavë, vendim-marrësit e vërtetë të vendit.Jugosllavizimi me shpejtesi dhe ne çdo qelize i shtetit dhe shoqerise shqiptare ishte misioni i tyre me kryesore.Madje, autoritetet jugosllave me lejen e Hoxhës, do të instalonin në Shkodër, legalisht një seksion të shërbimit te tyre famezi OZNA, që vepronte e ushtronte terror njelloj si ne Kosove,i pavarur dhe me autoritet të plotë mbi qytetarët shqiptarë në mbarë veriun e vendit. Ky seksion i OZNA-s, në mënyrë të pavarur nga autoritetet shqiptare, ndalonte, arrestonte, rrëmbente për në ish- Jugosllavi, madje edhe pushkatonte brenda territorit të Shqipërisë, qindra dhe qindra shqiptarë, të cilët ky sherbim i konsideronte anti-jugosllavë.Në bashkëpunim të ngushtë me këshilltarët e Titos dhe me zell dhe entuziazëm të veçantë, udhëheqja komuniste e Shqipërisë, do të përfundonte dhe do të firmoste me shpejtësi të rrufeshme, që në muajin dhjetor të vitit 1944, Traktatin e Bashkëpunimit dhe Ndihmës së dyanshme midis Tiranës dhe Beogradit, si paradhome ligjore e bashkimit midis dy vendeve.Traktatin rrufeshem e firmosi vetë Marshalli Tito.

Të dy qeveritë, po në procesin e bashkimit të plotë të të dy vendeve, firmosën një seri marrëveshjesh të tjera për bashkimin ekonomik, doganor, monetar. Krejt ndryshe nga sa paraqitej më vonë nga historianët hoxhistë, E. Hoxha, firmosi dhe pranoi që të dislokoheshin në Shqipëri divizione të ushtrisë Jugosllave, dhe pas kësaj, ai i propozon Titos, bashkimin e ushtrive me një Komandë dhe Shtatmadhëri të përbashkët, pra unifikimin e komandës ushtarake të të dy ushtrive

Në sistemin arsimor të vendit, në të gjitha nivelet, serbishtja do të bëhej gjuha e detyruar. Të gjitha shkollat, klasat dhe oborret e tyre, buçisnin nga këngët dhe brohoritjet për Marrshallin Tito. Muzika, folklori, prodhimet e tjera artistike jugosllave, do të mbushnin boshllëkun e krijuar me ndalimin e veprave letrare artistike të shkrimtarëve dhe artistëve shqiptarë, që nuk kishin mbështetur apo kishin kundërshtuar vendosjen e regjimit komunist në Shqipëri. Enver Hoxha do të mbante fjalime ne Kuç e gjetiu kundër Fishtës, do të krahasonte gjeniun e epikës së letrave tona me Vladan Gjeorgjeviçin, ish-kryeministrin serb në vitin 1913, që kishte kryer masakrat më të mëdha ndaj shqiptarëve dhe ishte shprehur se “shqiptarët, janë njerëz primitivë”.

Ekonomia shqiptare u vendos e tëra në duart dhe kontrollin e dhjetra e qindra ndërmarrjeve jugosllave, që u krijuan me shpejtësi në Shqipëri. Të gjitha shkëmbimet tregtare bëheshin pothuaj ekskluzivisht me Beogradin. Vetëm në këto shkëmbime, midis të tjerash, Beogradi grabiste nga Shqipëria sasinë kolosale te mbi 200 tonelata flori, dhe mijra tonelata mallra te tjera të cilat pushtetarët komunistë ua konfiskuan, me gjak e hekur, tregtarëve, sipërmarrësve, qytetarëve shqiptarë dhe morën nga Jugosllavia si kundër vlerë punishte, vagona, hekurishte të pa vlerë. Për Enver Hoxhën dhe suiten e tij serbofile antishqiptare , zhdukja nga harta e Shqipërisë së pavarur, bashkimi i saj me Federatën e Jugosllavisë si Republikë e 7-të e e saj , ishte e ardhmja më e mirë, më e sigurt e kombit shqiptar.

Në kontekstin e aneksimit të Shqipërisë, asgjësimit të pavarësisë së saj, në mbledhjen e Byrosë Politike, të dt. 8 Janar 1945, Enver Hoxha si promotor kryesor i bashkimit të Shqipërisë me Jugosllavinë, propozon “bashkimin e PKSH me PKJ, mbi baza federative, me Sekretar të Përgjithshëm te PKSH Mareshallin Titon, si kusht i domosdoshëm i bashkimit të Shqipëisë me Federatën Jugosllave.Vendosmërinë e tij për zhdukjen e pavarësisë së Shqipërisë dhe bashkimin e saj si republikë e 7-të me Federatën Jugosllave, Enver Hoxha, do ta dëshmonte edhe nëpërmjet një letre drejtuar Josif Broz Titos, lidhur me bashkimin e Shqipërisë me Jugosllavinë.Në këtë letër, ndër të tjera, Enver Hoxha shkruan: “nga shoku Savo, na është sygjeruar ….. një hap tjetër përpara në lidhje me formimin e shteteve tona, domethënë., në rast se shkohet sa më shpejt në bashkimin e dy popujve tanë”, dhe se: “ky bashkim, s’ka asgjë formale por ndihet thellë në zemrat e popullit tonë. Ne duhet të punojmë konkretisht për federatën dhe për këtë gjë, në vendin tonë punohet me të gjitha format”, dhe vazhdon “por çështja që ne duhet të marrim iniciativën e parë për të kërkuar këtë gjë, sikundër na është sygjeruar nga shokët jugosllavë që përmenda më lartë” dhe lidhur me kete çeshtje Hoxha vazhdon “ne kemi nevojë të na thuhet nga ju, nëse ka ardhur momenti kur neve duhet të marrim në shqyrtim çështjen e bashkimit dhe të mbërrimë në konkluzione”, dhe së fundi “ne kemi bindjen se, sikundër Komiteti Central i Jugosllavisë do të na sqarojë dhe do të na këshillojë hapat dhe shoqërisht mbi këtë çështje të rëndësishme për të dy vendet tona”.

Po në këtë linjë është edhe deklarata e Titos, dhënë agjensisë AP, në vitin 1946, se, “Kosova dhe territoret e tjera shqiptare do t’i aneksohen Shqipërisë”. Kjo deklaratë, është bërë vetëm e vetëm me projektin e “gllabërimit të Shqipërisë etnike” pra, Shqipërisë, Kosovës dhe territoreve të tjera shqiptare, si dhe shndërrimin e tyre në Republikën e shtatë të Jugosllavisë.

Ky projekt ogurzi, në të cilin ora e kombit shqiptar kishte ndaluar edhe ecte me orën e Beogradit, që po shkonte i sigurt dhe pandalshëm drejt realizimit të tij, do të dështonte vetëm për shkak të keqësimit dhe prishjes së shpejtë të marrëdhënieve midis Stalinit dhe Titos, prishje kjo që nuk kishte asnjë lidhje me Shqipërinë apo marrëdhëniet shqiptaro- jugosllave, por që sigurisht, tashti Stalini nuk do të pranonte aneksimin nga armiku i tij Tito, të Shqipërisë.

Keto te dhena deshmojne ne menyre tepakundershtueshme se ajo qe quhet date çlirimi dhe qe e majta shqiptare ne tersi qe nga Enver Hoxha gjer te neobllokmenet e sotem e mbajne per arsye te mirfillta ideologjike si kryefesten e tyre,e festojne gjithnji,me shume se çdo feste tjeter esht njekohesisht per kombin shqiptare nje dite me hipoteke te zeze, madje me te zezen ne kalendarin e shtetit shqiptar.Kjo dite shenon largimin,terheqjen e gjermanit te fundit nga Shqipria dhe vendosjen e pushtimit te ri dhe te plote te shqiptarve nga serbet armiqt e tyre shekullor.Shqiptaret dhe serbet ne shekuj ishin perballur me dhjetra e dhjetra here.Nga mesi i viteve 1800 e ketej serbet i kishin fituar ne tersi te gjitha luftrat kunder shqiptarve,kishin dale ne Durres dhe pushtuar shumicen e teritoreve te tona ,kishin kryere genocide dhe masakrat me te tmerreshme ndaj nesh .Por ne te gjitha keto luftra serbet kishin patur ndihmen politike,ushtarake, financiare te perendorive me te medha te kohes perveç Austro Hungarise.Kurse fitoren e tyre me te madhe ndaj kombit shqiptar,fitoren e 28 nentorit te vitit 1994 serbet e arriten jo me mbeshtetjen dhe nderhyrjen direkte ne anen e tyre te fuqive te medha por e realizuan nepermjet shqiptarve,levizjes jugosllave qe themeluan dhe udhehoqen ne Shqiperi dhe Kosove me Enver Hoxhen dhe veglat e tyre.Tragjike esht se sot pas 76 vitesh e majta shqiptare ne Shqiperi me ne krye argatin e beogradit Edi Ramen me gjithse ish pushtuesit e asaj kohe janmiqetdhesaeklpartneret tane strategjik mbane si kryefeste te saja diten e largimit te gjermanit te fundit nga Shqiperia dhe diten pare te pushtimit serb dhe kjo vetem si trashigimi te eterve barbare, e tradhtar.Tragjike se sot pas 7 dekadash Edvin Kristaq Rama deklaron para shqiptarve se ai ka mik dhe esht krenar me miqesine me presidentin serbomadh Aleksander Vuçiç ish Geobelsi i Millosheviçit i cili gjate vizites se tij te fundit ne Veriun e Kosoves do te betohej se Serbia do te behet me e madhe, vetkuptohet pra duke marre dhe spastruar teritore tjera te Kosoves.

Vetem dy muaj me pare ky serbomadh do te deklaronte se qellimi i udheheqjes shqiptare ne Kosove eshte: ‘shkaterrimi i shtetit tone’ dmth i kerkon te mbaj shtetin e serbise ne republiken e pavarur te Kosoves.

Tragjike është se sot pas dy dekadave të çlirimit të Kosovës, argati i Beogradit në Tiranë apo Pashiqi i Tiranës, njëlloj si dikur Enver Hoxha, Miladinet Dushanet, Fadil Hoxhët mban në duar dhe tund flamurin e zi të Serbisë së Madhe. Në projektin e ndarjes dhe coptimit të Kosovës, Edvin Kristaq Rama, në akt tradhëtie të hapur kombëtar lidhi Shqipërinë në Aleancë Trilaterale Beograd-Shkup-Tiranë dhe vendosi Kosovën në darën e klikave armiqësore serbo-shqiptaro-maqedonase në nismën Ballkani i Hapur, e cila i kundërvihet haptas nismës së Berlinit.

After the barbaric aggression of Vladimir Putin's Russia against Ukraine and the imposition of sanctions by the European Union and NATO against Russia, the little Putin of the Balkans, Aleksandar Vucic, refused to implement these sanctions. Edi Rama, as a vassal of Vučić, went from summit to summit, calling openly that Serbia should not be asked to implement the sanctions and directly defending his master and the transformation of Serbia into a powerful rear of Russia, de facto more than ever in a Little Russia in the Balkans. Meanwhile, this fierce enemy of the Albanian Nation would be the first in Europe to impose sanctions on Kosovo in a shameful and hostile act.

In addition to these, Edi Rama as a vassal of Belgrade is implementing in Albania the policy of national depopulation and denationalization. With violence, terror, the theft of the vote, the robbery of billions and billions of euros from the public funds and assets of Albanians worse than any other conqueror in its entire history, he transformed Albanians into the people of the rafts and with murder of hope from the country in 10 years 1.1 million Albanians or 35% of the population, i.e. more than any other nation's civil war.

Today, he has concentrated all the powers in his hands, he has created the first and only narco-state in Europe, based on crime, drugs, theft of Albanians. So today, for every Albanian, the call is for battles without return to overthrow his regime.

PS This article is reprinted with changes due to currentness.

I also add that in this article I focused only on the one tragic aspect that carries what is celebrated as the day of liberation and not on its more catastrophic aspect as the first day of the establishment of the most equal dictatorship of all times in Albania, the Dictatorship Hodgist.

Happening now...