Dhallanik tradicional me shtresa

Përbërësit:
1 litër dhallë
500 gr miell
1 lugë çaji sodë
1 lugë kafeje kripë
1 lugë kafeje sheqer
2 filxhanë kafeje yndyrë
1 vezë të freskët
100 gr djathë të bardhë
1 kubik gjalpë i ngrirë
Pak piper të zi
Përgatitja:
Rrahim vezën me dhallën, kripën dhe sheqerin dule shtuar gradualisht miellin e trazuar me sodën e bukës dhe me pak piper. Shtojmë vajin dhe e trazojmë mirë derisa të formohet një brumë i hollë. Lyejmë me gjalpë një tepsi dhe hedhim tre garuzhde brumë, e hapim mirë në të gjithë sipërfaqen e tepsisë dhe e vendosim për t'u pjekur në furrë të parangrohur për 5 minuta. E nxjerrim nga furra, e lyejmë përsipër me copën e gjalpit të ngrirë dhe hedhim përsëri tre garuzhde brumë.
E vendosim sërish në furrë për 5 minuta, por rezistencën e poshtme të furrës duhet ta shuajmë (kështu do të piqet vetëm shtresa e sipërme). Veprojmë përsëri me të njëjtën mënyrë, sa të mbarohet i gjithë brumi. Në përfundim, e heqim nga furra dhe e lyejmë me gjalpë. E lëmë pak që të vaket dhe e presim për ta shërbyer.
Happening now...
83 mandates are not immunity for Rama's friends
ideas
"Preliminary sentence for Belinda Balluku", response to Baton Haxhiu
Teatri që fsheh prapaskenën
Berisha's red line and the black line of democracy in the DP
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
