Linguini me fruta deti

Përbërësit
1/2 pako makarona linguini
1 tufë borzilok
3 thelpinj hudhër
1 spec djegës
50 ml vaj ulliri
Kripë
Piper
100 gr djathë Pecorino
300 gr domate
100 gr për lloje të ndryshme fruta deti (karkaleca, kallamarë, midhje, sepie)
1 qepë e vogël.
Udhëzimet
Pastrojmë frutat e detit, presim sepjen dhe kallamarin në rripa, ndërsa karkalecat i pastrojmë nga lëvozhga, por duke ua ruajtur kokën.
Presim në kube domatet, specin djegës dhe qepën. Hudhrat e borzilokun i presim hollë
Në një tenxhere vendosim pastën të ziejë, ndërsa në një tenxhere tjetër përgatisim salcën.
Në tenxheren e salcës hedhim vajin e ullirit, qepën e grirë dhe hudhrat. I skuqim për pak sekonda.
Shtojmë salcën e domates, borzilokun e grirë, frutat e detit të pastruara dhe të prera, specin djegës, kripën, piperin. E lëmë salcën të ziejë për 5-7 minuta.
Në këtë moment dhe linguinet janë gati. I kullojmë dhe ua shtojmë salcës.
Shtojmë në fund djathin Pecorino të grirë dhe vajin e ullirit.
Happening now...
83 mandates are not immunity for Rama's friends
ideas
"Preliminary sentence for Belinda Balluku", response to Baton Haxhiu
Teatri që fsheh prapaskenën
Berisha's red line and the black line of democracy in the DP
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
