Melomakarona

2023-03-23 07:33:24 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Melomakarona

Ingredients:

240 ml olive oil
240 ml vegetable oil
50 ml cognac
160 ml orange juice
1 teaspoon cloves
1 teaspoon baking soda
2 teaspoons cinnamon
200 g sugar
2 oranges (skin)
900 g flour
2 teaspoons baking powder
For the sweet sorbet:

400 g sugar
400 ml water
Honey
Lemon
Pistachios for sprinkling

Preparation:

Fillimisht sitim miellin mirë me pluhurin pjekës. Në një tas vendosim vajin e ullirit, vajin vegjetal, konjakun, kanellën, karafilin pluhur, sheqerin dhe lëkurën e portokallit. I përziejmë me tel dore derisa të shkrijë mirë sheqeri. Sodën e bukës e tresim tek lëngu i portokallit derisa të fillojë të aktivizohet dhe e shtojmë tek masa ku kemi vajin. Miellin e shtojmë në mënyrë graduale duke e përzier me tel. Më pas brumin e zemë me dorë. Pasi brumi është gati realizojmë toptha mesatare të cilat nuk i punojmë shumë në mënyrë që të dalin sa më të buta dhe të përthithin mirë shërbetin. I vendosim melomakaronat në një tavë ku kemi shtruar letër pjekje. Sipër çdo meleolakaroni bëjmë nga një kalim të lehtë me majën e pirunit dhe i vendosim në furrë të piqen në temperaturën 160 gradë Celsius në ajër për 25 minuta. I lemë të ftohen dhe i sherbetosim me shurupin e përgatitur me ujë, sheqer, mjaltë dhe lëng limoni. Në fund bëjmë një pudrosje me fistikë të grirë.

 

Happening now...

ideas