Patëllxhanë të mbushur

Receta e sotme është padyshim, një recetë plot shije dhe vlera për shëndetin tuaj. Një metodë jo shumë e zakonshme, por e thjeshtë në përgatitje. Për ta zbuluar mënyrën e përgatitjes hap pas hapi vazhdoni me tej me leximin.
Përbërësit
3 patëllxhanë
Vaj ulliri
1 qepë
2 speca
300 g mish viçi të grirë
Xhenxhefil
Qimnon
Majdanoz
250 g pure domatesh
150 ml ujë
120 g mocarela
50 g djathë kaçkavall i grirë
Kripë dhe piper për shije
Gatimi
Qëroni patëllxhanët, më pas i spërkasni me vaj dhe kripë.
Piqini në furrë në 180° për 25-30 minuta. Prisni imët qepën dhe e skuqeni në një tigan me pak vaj.
Shtoni gjithashtu specat e prerë në copa të vogla, kripë, piper, hudhrën dhe mishin e grirë. Jepini shije me xhenxhefil, qimnon dhe koriandër.
Gatuajini për 6-7 minuta, më pas shtoni majdanoz të grirë dhe 50 g nga pureja e domateve. Shtoni 200 ml ujë dhe gatuajini edhe për 15 minuta të tjera.
Në një tavë për pjekje hidhni purenë e mbetur të domateve dhe 50 ml ujë. Spërkateni tavën me pak kripë dhe vendosni aty patëllxhanët .
Pritini në mënyrë gjatësore dhe mbushini me përzierjen e mishtit të grirë. Më pas spërkatini me mocarela dhe djathë të grirë. Piqini në 180° për rreth 30 minuta.
Happening now...
83 mandates are not immunity for Rama's friends
ideas
"Preliminary sentence for Belinda Balluku", response to Baton Haxhiu
Teatri që fsheh prapaskenën
Berisha's red line and the black line of democracy in the DP
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128
