Portokalopita, ëmbëlsirë greke

Përbërësit:
200 ml vaj ulliri ose vaj luledielli
200 ml lëng portokalli të freskët
Lëkura e grirë imët e 2 portokajve
Presim petët në copa të vogla (me dorë ose gërshërë kuzhine) dhe i lëmë të thahen për 1-2 orë, derisa të bëhen pak më të brishta. Ndërkohë përgatisim sherbetin. Në një tenxhere përziejmë ujin me sheqerin, shkopin e kanellës dhe lëkurën e portokallit. E lëmë të ziejë për 5-7 minuta derisa të trashet pak.
E heqim dhe e lëmë të ftohet. Nisim me përgatitjen e ëmbëlsirës duke rrahur në një tas të madh vezët me sheqerin derisa të bëhen të shkumëzuara. Shtojmë kosin, vajin, lëngun dhe lëkurën e grirë të portokallit.
Bëjmë një përzierje të mirë duke shtuar sodën e bukës dhe pluhurin e pjekjes. Në fund shtojmë petët e thata dhe i përziejmë butësisht derisa të përthithen mirë. Vendosim masën në një tavë të lyer me pak vaj dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për 40-45 minuta, derisa sipërfaqja të marrë një ngjyrë të artë.
Sapo ëmbëlsira të dalë nga furra, i hedhim shurupin e ftohtë duke e shpërndarë gradualisht. E lëmë të pushojë për 2-3 orë që të përthithë plotësisht shurupin.
-
Parashikimi i motit për sot, 18 janar 2025
18 Janar, 08:16 -
-
Horoskopi ditor për sot, e Shtunë 18 Janar 2025
18 Janar, 07:57
Happening now...
83 mandates are not immunity for Rama's friends
ideas
"Preliminary sentence for Belinda Balluku", response to Baton Haxhiu
Teatri që fsheh prapaskenën
Berisha's red line and the black line of democracy in the DP
top
Alfa recipes
TRENDING 
services
- POLICE129
- STREET POLICE126
- AMBULANCE112
- FIREFIGHTER128



