“Figurë komplekse”, kërkuesi shkencor hedh dritë mbi figurën e Ismail Qemalit: Ishte një diplomat karriere

28 Nëntor 2023, 22:25 / JETË ALFA PRESS

“Figurë komplekse”, kërkuesi shkencor hedh dritë mbi

 

Kërkuesi shkencor ASA dhe doktori, Artan Hoxha ishte i ftuar në një program televiziv ku u diskutua për 111-vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë. Hoxha u shpreh se Ismail Qemali ishte një diplomat karriere dhe një figurë tejet komplekse.

‘’Duhet të kuptojmë mbi të gjitha se Ismail Qemali ishte një diplomat karriere. Pra ngjitja e tij në karrierë, sidomos në qarqet diplomatike Osmane kishte ndjekur një rrugë tjetër nga ajo e degëve më të pasura të familjes Vlora.

Patjetër që rivalitete ka pasur sa brenda familjes edhe brenda asaj që ne e kemi quajtur Paria shqiptare. Ajo që duhet kuptuar është se Ismail Qemali është një figurë tejet komplekse, kozmopolite.

Neve i veshim atij ktë rol të rëndësishëm që ka luajtur në momentin e shpalljes së pavarësisë, por ai në fund farë është futur vonë brenda Lëvizjes Kombëtare Shqiptare’’, tha ndër të tjera Hoxha.

 

 

ide