Nga ndërprerja e gërhitjes, te përmirësimi i qarkullimit të gjakut, ja përse duhet të flini në krahun e majtë

17 Qershor 2024, 15:52 / JETË ALFA PRESS

Nga ndërprerja e gërhitjes, te përmirësimi i qarkullimit

Të gjithë e dimë që gjumi cilësor është baza e shëndetit të mirë, mirëpo kurrë nuk kemi menduar që në shëndetin tonë ka mundur të ndikojë pozita në të cilën flemë.

Ashtu siç ekzistojnë pozitat për shkak të të cilave mund të kemi dhembje koke, dhembje qafe dhe dhembje kurrizi, po ashtu ekzistojnë edhe pozita të cilat ndikojnë pozitivisht në shëndetin tonë!

Sipas studiuesve, gjumi në krahun e majtë ka përparësi të mëdha. Ekzistojnë shumë mënyra dhe teknika efikase që të mësoni veten të flini në krahun e majtë.

Disa rekomandojnë qepjen e topave të tenisit në anën e djathtë të pizhameve të vjetra, sepse në atë mënyrë topat do t’ju detyrojnë që të ktheheni çdoherë kur gjatë gjumit lëvizni.

Edhe një metodë e lehtë që të flini me jastëk pas shpine, gjë që do t’ju pengojë që të ktheheni. Pozicionimi i trupit në anën e majtë mund të jetë më i mirë për tretjen, kurrizin, madje dhe zemrën.

Shikoni arsyet për shkak të të cilave duhet të flini në krahun e majtë, organizmit tuaj do t’i bëni mirë!

Eliminimi i thartirës (djegësirës)

Ndërprerja e gërhitjes

Përmirësimi i metabolizmi

Përmirësimi i punës së zemrës

Përmirësimi i shëndetit të shpretkës

Rritet efikasiteti në sistemin limfatik

Përmirësimi i qarkullimit të gjakut

Te shtatzënat përmirëson qarkullimin e gjakut deri te zemra e bebes

 

Po ndodh...