'32% më shumë performancë'/ Ja se si kripërat e litiumit mund ta bëjnë

11 Nëntor 2023, 20:03 / MISTERE&KURIOZITETE ALFA PRESS

'32% më shumë performancë'/ Ja se si kripërat e

"32% më shumë performancë": Ja se si kripërat e litiumit mund ta bëjnë kompjuterin tuaj të funksionojë më shpejt dhe të jetë më i ftohtë duke përdorur një teknikë që çdo qenie njerëzore e njeh mirë./Techradar - Syri.net

Studiuesit në Universitetin e qytetit të Hong Kongut kanë zbuluar se shtimi i kripës në sistemet kompjuterike mund të parandalojë mbinxehjen dhe të rrisë performancën me më shumë se 32%. Kjo teknikë pasive mbështetet në desorbimin e lagështisë nga solucionet higroskopike të kripës, duke bërë që lagështia të kondensohet kur lagështia relative është në ose nën 75%.

Studiuesit ndërtuan një sistem me një membranë dhe strukturë poroze për të parandaluar kontaktin e ujit të kripur me komponentët, duke demonstruar kapacitet ftohës efektiv dhe të qëndrueshëm pa rrjedhje ose korrozion të solucionit. Teknika, duke përdorur ujë të trajtuar me brom litium, tregoi një përmirësim me 32% të performancës në një sistem kompjuterik.