“Media e lirë dhe e pavarur thelbësore për demokracinë”, David Wisner: Partitë politike kanë përgjegjësinë që…

11 Dhjetor 2023, 10:47 / POLITIKË ALFA PRESS

“Media e lirë dhe e pavarur thelbësore për
I Ngarkuari me Punë i Ambasadës së SHBA në Tiranë, DAVID WISNER, thotë gjatë intervistës për gazetën “Panorama”, se një shtyp i lirë është thelbësore për çdo demokraci.

Janë votuesit shqiptarë që zgjedhin zyrtarët dhe përfaqësuesit e tyre në Parlament.

Prandaj zgjedhjet janë aq të rëndësishme në demokraci. Edhe partitë politike kanë përgjegjësinë që të sigurohen se nxjerrin kandidatë, që meritojnë besimin e publikut dhe që do t’u shërbejnë interesave më të mira të zgjedhësve të tyre. Një opozitë e fortë, e gjallë, një shoqëri civile aktive dhe vigjilente, si dhe një shtyp i lirë dhe i pavarur janë të gjitha thelbësore në çdo demokraci të shëndetshme”, theksoi ai.

Po ndodh...