Byrek me jeshillëqe dhe djathë me petë të gatshme
21 Korrik 2024, 08:23 / RECETA ALFA

Përbërësit:
1 pako peta
50 ml vaj ulliri
3-4 qepë të njoma
1/2 tufë dhjozëm
1/2 tufë kopër
500 gr jeshillëqe
400 gr djathë i bardhë
1 litër qumësht / kos
Pak spec djegës
Kripë, piper
Përgatitja:
Jeshillëqet i presim, i marinojmë për 10-15 minuta derisa të lëshojnë lëngjet. Presim qepët e njoma, koperën, dhjozëm dhe rigon të freskët. I bashkojmë me jeshillëqet duke shtuar pak fara speci djegës, vaj ulliri, djathë të bardhë, qumësht ose kos sipas dëshirës. Hapim petën e byrekut, I vendosim duke i spërkatur me pak qumësht në tavë, vendosim mbushjen, e hapim mirë dhe përsëri petë. E vendosim byrekun të piqet në furrë të nxehtë derisa të marrë ngjyrë të bukur në sipërfaqe.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
Nga Gentian Gaba
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

