Byrek me jeshillëqe dhe djathë me petë të gatshme
21 Korrik 2024, 08:23 / RECETA ALFA

Përbërësit:
1 pako peta
50 ml vaj ulliri
3-4 qepë të njoma
1/2 tufë dhjozëm
1/2 tufë kopër
500 gr jeshillëqe
400 gr djathë i bardhë
1 litër qumësht / kos
Pak spec djegës
Kripë, piper
Përgatitja:
Jeshillëqet i presim, i marinojmë për 10-15 minuta derisa të lëshojnë lëngjet. Presim qepët e njoma, koperën, dhjozëm dhe rigon të freskët. I bashkojmë me jeshillëqet duke shtuar pak fara speci djegës, vaj ulliri, djathë të bardhë, qumësht ose kos sipas dëshirës. Hapim petën e byrekut, I vendosim duke i spërkatur me pak qumësht në tavë, vendosim mbushjen, e hapim mirë dhe përsëri petë. E vendosim byrekun të piqet në furrë të nxehtë derisa të marrë ngjyrë të bukur në sipërfaqe.
Po ndodh...
83 mandatet nuk janë imunitet për shokët dhe shoqet e Ramës
Nga Gentian Gaba
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

