Carpaccio viçi

13 Dhjetor 2022, 07:32 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Carpaccio viçi

Koha e përgatitjes: 25 minuta

Për 4 persona

Përbërësit

400 gr fileto viçi, 120 gr djathë Parmigiano reggiano, 120 gr angjinare, 100 gr kërpudha, 2 limona, 100 ml vaj ulliri, 120 gr rukola, kripë dhe piper i sapo bluar sipas dëshirës.

Përgatitja

1. Pastroni kërpudhat dhe pritini në feta të rregullta. Pastroni angjinaret duke ju hequr gjethet e forta të jashtme.

2. Ndajini angjinaret në dysh dhe zemrën priteni në feta të holla.

3. Marinoni kërpudhat dhe angjinaret me lugë vaj ulliri, kripë, piper dhe lëngun e një limoni që të parandaloni nxirjen.

4. Rukolën e larë dhe të tharë vendoseni në qendër të një pjate dhe hidhini pak vaj ulliri sa ta lezetoni. Mbi rukolën vendosni angjinaret.

5. Fileton e viçit priteni në feta të holla fare, rrihini pak dhe shtrojini në pjatën ku keni rukolën dhe angjinaret.

6. Jepini shijeve kërpudhave me 1 lugë e gjysmë vaj ulliri, kripë dhe piper të sapobluar. Vendosini mbi mishin.

7. Zbukurojini ke feta të holla djathi Parmigiona.

8. Përzieni lëngun e 1 limoni me 3 lugë e gjysmë vaj dhe lezetoni carpaccion.

Po ndodh...