Lakuriq i Shkodrës me kungull
8 Nëntor 2024, 08:19 / RECETA ALFA
Përbërësit:
500 gr kungull i verdhë
200 gr sheqer
200 gr miell
100 gr gjalpë i shkrirë
3 kokrra vezë
1 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji sodë buke
1 lugë çaji vanilje
Pak kripë
Përgatitja:
Përziejmë kungullin e grirë me sheqerin dhe e lëmë për disa minuta që të zbutet. Në një enë tjetër, përziejmë vezët me gjalpin e shkrirë, pastaj shtojmë miellin, sodën e bukës, kanellën, vaniljen dhe kripën. Shtojmë kungullin e ëmbëlsuar dhe përziejmë masën derisa të bëhet homogjene.
Hedhim masën në një tepsi të lyer me gjalpë dhe e pjekim në 180 gradë për rreth 40-45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.
'Tak-Tak-u' i SPAK-ut në derën e Erjon Veliajt!
Nga Namir Lapardhaja
ide
A mund të ndodhë edhe në Shqipëri si në Rumani?
Nga Alban Daci
Nevoja për reformim përpara kolapsit financiar të Bashkisë Vlorë!
Nga Gjergji Nika
Nëna ime Militante
Nga Ermal Mulosmani
top
receta Alfa
TRENDING
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128