Revani me niseshte dhe sherbet
11 Shtator 2024, 08:03 / RECETA ALFA
ALFA PRESS
Përbërësit:
6 vezë mesatare
500 gr gjalpë
2 gota sheqer
700 gr niseshte
1 bustinë vanilje
1 bustinë pluhur pjekës
Për sherbetin:
500 gr sheqer
800 ml ujë
1 lç limontoz
Përgatitja:
Rrahim vezët me sheqerin me ndihmën e një rrahësi elektrik derisa vezët të zbardhen. Shtojmë gjalpin dhe më pas niseshten e situr me vaniljen dhe pluhurin pjekës. E rrahim me rrahës elektrik derisa të krijohet një brumë kompakt.
E shtrojmë brumin në tavë, e nivelojmë mirë dhe e vendosim revaninë të piqet në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 30 minuta. Ndërkohë përgatisim sherbetin, e lemë të ftohet dhe pasi revania të piqet e sherbetosim të nxehtë.
Sali Berisha pa Lulzim Bashën është i njëjti si në vitet 97-98!
nga Bato Kosova
ide
O Sali, o hero, Edi Rama ty të do...
Nga Martin Leka
Mosbindje civile e PD, ndaj Sali Berishës
Nga Mero Baze
top
receta Alfa
TRENDING
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128