Revani me niseshte dhe sherbet

11 Shtator 2024, 08:03 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Revani me niseshte dhe sherbet

Përbërësit:

6 vezë mesatare
500 gr gjalpë
2 gota sheqer
700 gr niseshte
1 bustinë vanilje
1 bustinë pluhur pjekës

Për sherbetin:
500 gr sheqer
800 ml ujë
1 lç limontoz

Përgatitja:

Rrahim vezët me sheqerin me ndihmën e një rrahësi elektrik derisa vezët të zbardhen. Shtojmë gjalpin dhe më pas niseshten e situr me vaniljen dhe pluhurin pjekës. E rrahim me rrahës elektrik derisa të krijohet një brumë kompakt.

E shtrojmë brumin në tavë, e nivelojmë mirë dhe e vendosim revaninë të piqet në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 30 minuta. Ndërkohë përgatisim sherbetin, e lemë të ftohet dhe pasi revania të piqet e sherbetosim të nxehtë.