Supë me thjerrëza

10 Shtator 2024, 08:10 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Supë me thjerrëza

Përbërësit:

gr thjerrëza
1 qepë mesatare
2 karota të vogla
1 gjethe dafine
2 thelpinj hudhër
1 lgj salcë domate
4 lgj vaj ulliri
Kripë, piper i bardhë

Përgatitja:

Vendosim në ujë të ftohtë thịerrëzat dhe i lëmë për 3 orë. I kullojmë dhe i vendosim në një tenxhere bashkë me qepën, karotat, gjethen e dafinës dhe hudhrën.

E mbulojmë me ujë tjetër të ftohtë (2 gisht sipër), e vendosim në temperaturë të ulët me kapak të ziejë për 40 minuta.

Në 10 minutat e fundit largojmë gjethen e dafinës, shtojmë salcën e domates dhe vazhdojmë gatimin, gjithnjë me kapak e në zjarr të ulët. Në fund hedhim kripë e piper dhe pak vaj ulliri.