Tavë me mish dhe qepë të njoma

7 Nëntor 2025, 10:21 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Tavë me mish dhe qepë të njoma

Përbërësit:

800 gr mish keci/qengji/viçi/pule
2 thelpinj hudhër
1 kg qepë
1 lgj salcë e koncentruar
1 filxhan kafeje oriz
5-6 gjethe fiku
Pak vaj ulliri
Bimë aromatike
Kripë dhe piper të zi

Përgatitja:

Në një tenxhere të thellë kaurdisim copat e mishit, shtojmë kripë dhe piper të zi dhe e lëmë të ziejë për 30-40 minuta. Pastrojmë qepët dhe i presim. Ngrohim vajin në tenxhere, e aromatiozjmë me 2 thelpinj hudhra dhe shtojmë qepët, i kaurdisim ato derisa të ulet volumi. Shtojmë 1 lugë gjelle salcë dhe vazhdojmë kaurdisjen duke shtuar bimët aromatike dhe 2 gjethe fiku të prera imët. Më pas shtojme orizin, pak kripë e piper të zi dhe hedhim pak lëng mishi për të zierë orizi dhe qepët. Marrim një tavë dheu, vendosim poshtë gjethet e fikut dhe sipër gatimin. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 200 gradë për 30 minuta afersisht.

Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"

 

Po ndodh...

ide