Arkitekti: Ja si u ndërtuan pallatet në sistemin e Enverit dhe sa të sigurta janë

7 Mars 2023, 23:01 / EKONOMI&SOCIALE ALFA PRESS

Arkitekti: Ja si u ndërtuan pallatet në sistemin e Enverit dhe sa

Arkitekti Edgar Frashëri tha në “Now me Erla Mëhillin” se auditimi nuk është një proces që prek kryesisht Tiranën, por gjithë territorin.

Ai sqaroi se si janë ndërtuar objektet në sistemin e “Enverit”, atëherë kur ndërtonte vetëm shteti me standardet e veta.

“Deri në vitet 80’ në Shqipëri ndërtohej me tullë deri në 4 kate dhe me norma sizmike shumë të përcaktuara, qoftë me ndarje brenda, në trashim muresh dhe po them për soletat, deri në vitet 60’ soletat tona ishin monolite, nuk kishte soleta të parafabrikuara dhe monolite do të thotë që ti në çdo kat i vë një kapele rigjide, sa i lidh të tërë muret dhe krijon një soliditet më të madh dhe qëndrueshmëri më të madhe,” – sqaroi Frashëri.

Arkitekti tha se më vonë dolën elementët parafabrikatë që dhe u spekuluan shumë.