Iu zbuluan vazot me kanabis në ballkon, sa vite burg rrezikon Enca?

12 Shtator 2023, 10:05 / AKTUALITET ALFA PRESS

Iu zbuluan vazot me kanabis në ballkon, sa vite burg rrezikon Enca?
Këngëtarja e njohur Enca është vënë në pranga nga Policia, pasi akuzohet për kultivim të lëndëve narkotike. Pas kontrollit në banesën e saj, në ballkon Policia gjeti 5 vazo të mbjella me kanabis të mëdha.

Por sa e parashikon ligji dënimin për kultivimin e lëndëve narkotike? 

Në Shqipëri kultivimi i bimëve, që shërbejnë ose dihet se shërbejnë për prodhimin dhe nxjerrjen e lëndëve narkotike dhe psikotrope, pa leje dhe autorizim sipas ligjit, dënohet me burgim nga trederi në shtatë vjet.

Kjo vepër kur kryhet në bashkëpunim ose më shumë se një herë, dënohet me burgim nga pesë deri në dhjetë vjet.

Po ndodh...