Del në shitje ishulli i virgjër që ndodhet në 'fund të botës'

29 Shkurt 2024, 23:15 / BOTA ALFA PRESS

Del në shitje ishulli i virgjër që ndodhet në 'fund
Një ishull i madh i paprekur sa gjysma e Hong Kongut është në shitje momentalisht për 35 milionë dollarë. Ishulli i virgjër i ofron pronarit të tij të ardhshëm një pamje për të realizuar çdo ëndërr pasi ndodhet në "fundin e botës". I rrethuar vetëm nga ujërat dhe kafshët e egra kanë qenë në ishull për ekzistimin e vjetër të pashqetësuar, është një qendër e madhe për kërkuesit e aventurave dhe aventurat e natyrës.

Ishulli i largët gjenden pranë bregut perëndimor të Kilit dhe ofron një rrugë të qetë. Ish mund të ruaj vetëm me varkë ose helikopter, duke e bërë më të vështirë për sytë kureshtarë të rrezikojnë pronarin e me yndyrë.

Ishulli i virgjër

Mundësitë për ndërtimin janë të mëdha pasi Ishulli i virgjër është shtatë herë më i madh se Manhatani me 110.000 hektarë të dedikuar. Jeff Buerger, agjenti i pasurive të patundshme të ishullit, e përshkroi Ishullin e Virgjër si një "vizion të aventurës dhe mundësisë". Topografia e ishullit është po aq mbresëlënëse sa edhe varion e tij, që nga malet e larta në luginat e thella.

Përveç peizazhit të bukur, mali mbron ishullin nga motivi ekstrem, duke e bërë atë një rrugë të mbrojtur. Toka e pacenuar krenohet me xhungla, ujë të pastër, ujëvara dhe pyje. Tre liqenet e mëdha dhe mbi 80 laguna janë të ndara nga Oqeani me brigje të ulëta.

Shkelja në ishull do të jetë vizitorët e tij në teleport vjet në të kaluarën. Kafsha e egër e tokës ka mbetur e pandryshuar për shekuj dhe është një thesar për adhuruesit e historisë së natyrës. Bukuria e egër e natyrës së Ishullit të Virgjër është pjesë e një prej “ekosistemeve më të larmishme” në botë. Por ju nuk do të admironi thjesht peizazhin pasi vendndodhja e ishullit e bën atë një vend të mrekullueshëm për peshkim.

 

Po ndodh...