Shocking details on the murder of the Kenyan journalist: A very powerful businessman was at the casino that evening

2023-03-19 15:02:35 / AKTUALITET ALFA PRESS

Shocking details on the murder of the Kenyan journalist: A very powerful

Other details come to light about the murder of the Kenyan Xhoi Aoko, who worked in one of Tirana's casinos. 

Invited to the show "The Unexposed" on MCN TV, journalist Klodjana Lala said that the authorities have made every effort to conceal and manipulate Joe's murder, while adding that the officials who should have carried out the investigative actions are the first to face the law. 

" I learned the news for the first time from a British journalist, Alice Taylor. When I read her article I tried to find the documents, to understand how it is possible that the rape of a girl who worked in a casino was not reported from the police.

I am shocked. The judicial police officers and the structures that were involved in the investigation had the intention of covering up the truth.

When Joey Aoko's friend made the complaint about losing contact with her, she went there and the person she was talking to was the former casino driver who had an intimate relationship with the girl who was found raped.

The question of the judicial police officer was, have there been times when Joey Aoko has left the room other times? The answer was, I have never been threatened again. The question and the answer had no logical connection.

Gjëja e dytë që më bëri përshtypje, ishte fakti që nuk ishin pyetur pronarët apo administratorët e kazinosë, nuk ishte pyetur administratori i kompanisë që e kishte rekrutuar vajzën, e kishte sjellë nga Kenia në Shqipëri. Nuk ishte marrë asnjë provë materiale.

Vajza është gjetur në një pozicion, që vetëm ata njerëz që kanë informacion mund të dinë se si mund të futet në atë rrugicë qorre pa dalje. Si është e mundur që brenda atij Hostel ka patur shumë persona të huaj dhe nuk kanë dëgjuar asnjë të bërtitur? Pra ata njerëz ose janë manipuluar, ose policia nuk ka marrë asnjë veprim.

Mjeku që ka marrë vajzën e dhunuar, që kishte legenin e thyer, shkoi deri aty sa thoshte, kemi arritur që barrelën me trupin ta ngremë mbi një derë hekuri, sepse nuk hapnin dot një zgavër hekuri, duke i shkaktuar dëmtime. Nuk është bërë testi nëse ka qenë nën efektin e lëndëve narkotike. Nuk është bërë testi i dy shisheve. Mjekët nuk kanë pranuar të bëjnë ekspertizën nëse është përdhunuar ose jo.

Shoferi që bënte transportin, nga dëshmia e parë te e fundit, është kontradiktor, një herë thotë nuk e njihja vajzën, pastaj vajza kur e ka kthyer në shtëpi, kanë qenë tre persona në furgon, është e pamundur të mos e fiksojë.

Të gjithë këto mosveprime, neglizhenca, më çojnë në përfundimin që kanë tentuar të fshehin të vërtetën sepse dikush i fuqishëm është i përfshirë.

Është çështje e biznesit të kazinosë? Ata mund të rrezikonin humbjen e liçensës, dëmtimin e imazhit. Atë natë në kazino ka qenë një biznesmen shumë i fuqishëm i Kosovës që ka luajtur aty dhe që vajza kishte një njohje me të. Këtu ka aq shumë të pathëna dhe gjithë struktura shtetërorë kanë qenë të painteresuar që kjo ngjarje të zbardhet.

Përpara se të shkojë në burg autori i ngjarjes, duhet të shkojnë oficerët e policisë gjyqësore dhe zyrtarët që e kanë devijuar këtë histori, pastaj çdo gjë tjetër mund të marrë rrjedhën normale", deklaroi Lala. 

 

Happening now...

ideas

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128