A lejohej s*ksi para martesës në Rajhun e Tretë?

29 Janar 2024, 16:27 / JETË ALFA PRESS

A lejohej s*ksi para martesës në Rajhun e Tretë?

Hitleri dhe vartësit e tij pavarësisht se kishin ide shumë tradicionale për rolin e gruas në shoqëri, nuk kishin asgjë kundër seksit paramartesor.

Në lidhje me këtë, disa studiues, duke përfshirë historianen amerikane Dagmar Herzog në librin e saj Seksi pas fashizmit: kujtesa dhe morali në Gjermaninë e shekullit të njëzetë , pohojnë se në vitin 1934 liderët e Lidhjes së Vajzave Gjermane (krahu femëror i Rinisë Hitleriane) iu dhanë një direktivë sekrete që jo vetëm nuk e ndalonte, por në fakt inkurajonte seksin mes të rinjve që i përkisnin organizatës (të rinjtë nga 10 deri në 18 vjeç).

Ndërsa historiani britanik Richard Grunberger në librin e tij Rajhu 12-vjeçar , në fakt, rrëfen se në opinionin publik në atë kohë ishte shumë e përhapur ideja se brenda Rinisë Hitleriane  kishte një shthurje të madhe seksuale.

Për Hitlerin dhe nazistët rritja e lindjeve të fëmijëve arianë ishte një obsesion i vërtetë.

Në vitin 1939 Heinrich Himmler deklaroi: " Përtej kufijve të vendosur nga ligjet, zakonet dhe opinionet borgjeze, ndoshta të nevojshme, sot për gratë dhe vajzat me gjak të pastër gjerman do të bëhet një mision fisnik të pyesin ushtarët që largohen për në front, nëse janë të martuar apo jo. , për t'i bërë nëna ”.

Në çdo rast, gruaja ideale e Gjermanisë së Hitlerit ishte një grua dhe nënë.

Pamja ishte ajo e idealizuar në posterat propagandistike: një bukuroshe me trup atlete, me flokë bjonde të lidhura me gërsheta, sy blu, lëkurë të bardhë, pa make-up.

Pa modele flokësh "eksentrike", si bobi i viteve 1920, vargje perlash, çorape deri tek gjuri, fustane të shkurtra të modeluara sipas figurave të holla pariziane, cigare dhe madje edhe muzikë xhaz, e cila vinte nga Amerika dhe për këtë arsye kishte origjinë "të zezë".

Pa arsim të lartë, pa universitet, pa karrierë: interesat e vetme femërore duhet të ishin " Kinder, Küche und Kirche ", domethënë "fëmijët, gatimi dhe kisha".

Ishte mantra e vajzave të reja që aspironin të martoheshin me një anëtar të SS, të detyruara të ndiqnin shkollën e nusërisë në Reich, një lloj kursi paramartesor për të " shndërruar sekretaret në amvise "

Gjermanët nuk iu kërkua gjë tjetër veçse të lindin arianë të vegjël dhe t'i rrisnin duke u mësuar atyre vlerat racore të regjimit: gruaja e vërtetë naziste shtoi në radhë të parë angazhimin social dhe patriotik, denoncimin dhe punën në organizatat e grave.

Megjithatë, duhet thënë se asnjë grua e bashkëpunëtorëve të Hitlerit  me përjashtim të Gerda Bormann, e vetmja që përqafoi me entuziazëm çdo aspekt të ideologjisë nacionalsocialiste, madje edhe në jetën e saj private  nuk hoqi dorë kurrë nga moda franceze, grimi, duhanpirja dhe nga i gjithë luksi që kishte pozicioni i saj.

 

 

Po ndodh...