Disa nga përfitimet shëndetësore të verës së kuqe

7 Qershor 2023, 23:35 / JETË ALFA PRESS

Disa nga përfitimet shëndetësore të verës së kuqe

Nëse vera e kuqe ka ndonjë përfitim të dukshëm shëndetësor është ende një çështje e diskutueshme.

Megjithatë, studimet kanë treguar se konsumimi i një sasie të moderuar të verës së kuqe, e cila ka një përmbajtje alkooli prej 12% -15% në baza ditore, ndihmon në parandalimin e një sërë sëmundjesh, përfshirë sëmundjet e zemrës. Duhet mbajtur mend se ekziston një vijë e hollë dallimi midis të moderuarit dhe të tepruarit. Konsumimi i tepërt i verës mund të jetë i dëmshëm për shëndetin. Nga ana tjetër, shumë pak prej tij nuk do t’ju jepte përfitimet që zakonisht gëzojnë nga konsumuesit e moderuar.

E pasur me antioksidantë

Përpara se të konsumoni një verë të kuqe duhet të dini pothuajse gjithçka për një verë. Cilat janë efektet negative dhe pozitive që mund të shkaktojë në shëndetin tuaj sepse është i pasuruar me antioksidantë të fuqishëm. Rrushi i errët është më i lartë në antioksidantë si resveratrol, epicatechin, katekinë dhe proantocianidina. Nga këto, resveratroli dhe proantocianidina janë kryesisht përgjegjëse për t’ju mbajtur të shëndetshëm.

Ul kolesterolin e keq

Verërat e kuqe dihet se ulin kolesterolin e keq në sistemin tuaj. Sipas një studimi, rrushi i kuq Tempranillo me fibra të lartë, i përdorur për prodhimin e disa varieteteve të verërave të kuqe si Rioja, ul nivelin e kolesterolit të keq.

E mban zemrën të shëndetshme

Jo vetëm që rregullon nivelet e kolesterolit, por edhe e mban zemrën të shëndetshme. Polifenolet, një lloj i caktuar i antioksidantëve të pranishëm në verërat e kuqe parandalojnë mpiksjen e padëshiruar duke i mbajtur enët e gjakut fleksibël. Megjithatë, duhet mbajtur mend se pirja e rëndë e alkoolit dëmton zemrën.

Po ndodh...