Tirana me syrin e një turisti! Ekspozita e piktorit Gjergj Meta

23 Shtator 2023, 20:26 / JETË ALFA PRESS

Tirana me syrin e një turisti! Ekspozita e piktorit Gjergj Meta

Piktori Gjergj Meta është një vëzhgues i kujdesshëm i jetën urbane.

Studio e tij në qendër të Tiranës e ka bërë të vëmendshëm ndaj godinave, sjelljeve njerëzore e jetës së kryeqytetit. Tiranën e sjell në 40 tablo pikture, ekspozitën e tretë personale këto 4 muajt e fundit.

“Tirana me syrin e një turisti” do të vijojë deri më 25 shtator duke lëvizur në disa nga vendet kryesore në kryeqytet. Mendimi për ekspozitën ka kohë që ndihej për shkak të rrugëtimit përballë studios se tij të turistëve që vinin në Tiranë.

Tirana, ku sheh një ndërthurje midis të vjetrës dhe modernes. Nga Pazari i ri, kalaja e Tiranës, Xhamia e Haxhi Et’hem Beut, kulla e Sahatit, kisha Katolike, Ortodokse, Piramida sot, muzeu “Shtëpia me gjethe” e deri  Muzeu Historik Kombëtar e rrugët e makinat që kalojnë në to tregohet përmes tablove të pikturës nga Gjergji Meta. Veprimtaria e të cilit shtrihet në mbi 22 ekspozita ndërkombëtare.

Po ndodh...

ide