A do mbahen zgjedhjet serbe në Kosovë? Ja si përgjigjjen zyrtarët e OSBE-së

15 Nëntor 2023, 21:38 / KOSOVA ALFA PRESS

A do mbahen zgjedhjet serbe në Kosovë? Ja si përgjigjjen

Më 17 dhjetor në Serbi do të mbahen zgjedhjet parlamentare dhe lokale. Si dhe më parë, edhe kësaj here Serbia ka kërkuar që ky proces të organizohet në Kosovë.

Misioni i OSBE-se në Kosovë, në një përgjigje për mediat ka thënë se më 3 nëntor kanë pranuar një kërkesë nga qeveria e Serbisë që te kryejë mbledhjen e votave të votuesve që jetojnë në Kosovë “në të njëjtat kushte si në rastet e mëparshme”.

Sipas OSBE-së, këto kushte janë pëlqimi nga të dyja palët dhe ofrimi i mbështetjes për sigurinë, përfshirë edhe nga Policia e Kosovës.