Dënim me burg për prindërit që nuk vaksinojnë fëmijët

1 Tetor 2023, 19:13 / KOSOVA ALFA PRESS

Dënim me burg për prindërit që nuk vaksinojnë

Autoritetet në provincën Sindh të Pakistanit kanë miratuar një ligj që kërcënon prindërit me deri në një muaj burg nëse refuzojnë të vaksinojnë fëmijët e tyre kundër poliomielitit ose tetë sëmundjeve të tjera.

Ekspertët nga Organizata Botërore e Shëndetësisë kanë frikë se masat e reja vetëm sa do të minojnë më tej besimin në vaksinat e poliomielitit, veçanërisht në një vend ku shumë besojnë në komplotet e rreme rreth tyre dhe ku janë vrarë dhjetëra vaksinues.

Pakistani dhe Afganistani fqinj janë të vetmet vende ku përhapja e poliomielitit nuk është ndalur kurrë. Sëmundja prek kryesisht fëmijët nën pesë vjeç.

Në janar, rreth 62,000 prindër, kryesisht në provincën Sindh të Pakistanit, refuzuan vaksinimin e poliomielitit për fëmijët e tyre, duke bërë që autoritetet atje të propozojnë një ligj të ri me dënime drakoniane.

Ligji do t’i dënonte prindërit me deri në një muaj burg për mos vaksinimin e fëmijëve të tyre kundër sëmundjeve të caktuara, dhe gjithashtu mund të gjobitej deri në 50,000 rupi (168 dollarë).

 

Po ndodh...

ide

receta Alfa

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128